Skip to main content

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd! Den Haag is bijvoorbeeld één van de leukste steden door het bruisende centrum, het strand van Scheveningen om de hoek en de prachtige architectuur. Wil of ga jij hier ook wonen? Je vindt hieronder alle belangrijke informatie die je nodig hebt over wonen in Den Haag!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Den Haag? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Den Haag

Op zoek naar een kamer in het centrum van Den Haag? Zoek en vind de kamer die het beste bij jouw wensen past. Bekijk hier alle Haagse studentenkamers.

Zoektips voor een kamer in Den Haag

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Den Haag? Er zijn (online) veel mogelijkheden om een kamer in Den Haag te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Den Haag

Antikraak wonen kan heel aantrekkelijk zijn in je studententijd. Het moet wel bij je passen, want je moet flexibel ingesteld zijn.

De leukste studentenwijken in Den Haag

Den Haag is een mooie en diverse stad, dus er is voor iedereen wel een leuke wijk te vinden. Van de Haagse binnenstad tot de Scheveningse stranden; ik zet de leukste studentenwijken in Den Haag op een rijtje!

Woonruimte in Den Haag

Voor je op kamers gaat in Den Haag is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Alles over woonruimtes in Den Haag vind je hier.

Inschrijven in de gemeente Den Haag

Als je naar Den Haag verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Den Haag

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.