U bent hier

Universiteiten in Den Haag

Den Haag heeft twee grote universiteiten! De eerste is de Open Universiteit. Hier draait alles om thuisstudie! Daarnaast heb je nog Universiteit Leiden met een campus in Den Haag. Deze universiteit is erg internationaal georiënteerd. Je mag een wo-opleiding volgen na het behalen van een vwo-diploma. Toch is de overstap van de middelbare school naar een universiteit vaak groot. Wij schreven daarom een artikel over wat je kan verwachten als je van vwo naar universiteit gaat. Ook kun je meestal overstappen naar de universiteit als je in een keer je propedeuse op het hbo haalt of een hbo-opleiding op een hogeschool hebt afgemaakt.

Wil je niks missen van het studentenleven in Den Haag Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Open Universiteit

De Open Universiteit (OU) Den Haag is een van de regionale studiecentra waar zelfstudie centraal staat. De OU biedt diverse WO bachelor- en master- en schakelprogramma's. Is de Open Universiteit iets voor jou? Lees hier meer.

Universiteit Leiden - campus Den Haag

Wil je studeren aan een internationaal georiënteerde universiteit waar vrijheid voorop staat? Dan is de Universiteit van Leiden misschien iets voor jou. Deze "Uni" heeft ook faculteiten in Den Haag. Lees meer over de Universiteit Leiden.