Skip to main content
Ultimus Prime (Ultimate Frisbee)

Ultimate Frisbee is een van de snelst groeiende sporten in Nederland en houdt meer in dan alleen maar een schijfje naar elkaar overgooien. De sport wordt in teamverband gespeeld en wordt zowel door vrouwen en mannen beoefend. In een wedstrijd proberen twee teams zoveel mogelijk punten te scoren. Een frisbeeveld is rechthoekig (dezelfde lengte als een voetbalveld, maar ongeveer de helft van de breedte) en heeft aan de beide kopse kanten scoringsvakken (endzones). Een team scoort een punt door de frisbee te vangen in de endzone. Hierbij mag je de frisbee alleen naar elkaar overgooien. Je mag niet lopen met de frisbee, maar wel zonder de frisbee om vrij te komen. Het andere team zal proberen via een strakke verdediging de frisbee te onderscheppen of ervoor te zorgen dat de frisbee op de grond komt. Dan wordt het aanvallende team het verdedigende team en andersom, en begint de aanval (maar nu door het andere team) opnieuw. Uniek aan ultimate frisbee is dat deze sport zonder scheidsrechter gespeeld wordt, de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de spelers zelf.

Onze activiteiten

Bij Ultimus Prime trainen we twee keer per week en nemen we deel aan de nationale competitie (open, dames, mixed) en (buitenlandse) toernooien. We spelen doorgaans op gras en in de zomer zijn we ook op het strand te vinden. Gedurende de wintermaanden trainen en spelen we in een sporthal. Zowel competitieve als recreatieve spelers zijn welkom! Daarnaast organiseren we ook sociale activiteiten en ons jaarlijkse strandtoernooi ‘Monsterball’.

Hebben we jouw interesse gewekt?

Kom dan gauw een keertje langs voor een naderde kennismaking! Wij vinden het wel handig als je ons dat even van tevoren meldt (info@ultimusprime.com). Vergeet dan niet sportkleding, sportschoenen (met noppen als je die hebt liggen) en een fles water mee te nemen. Tot snel op het veld!

Bekijk http://ultimusprime.com voor meer informatie over onze vereniging of mail ons info@ultimusprime.com voor vragen.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.