Skip to main content
Studentenbestuur Rode Kruis Den Haag

Het Rode Kruis, bekend van hulpverlening in oorlogsgebieden en herkenbaar door het logo van een rode halve maan of een rood kruis is ook actief in vredestijd bij jou om de hoek. Zo tovert het RK bijvoorbeeld een sportzaal om in een slaapzaal als de NS het weer eens laat afweten, gaan gehandicapten een week op vakantie op het schip J.Henry Dunant en worden festivalgangers weer opgelapt door gekwalificeerde Eerste Hulp verleners.

Studentenbesturen

Waarschijnlijk minder zichtbaar zijn de studentenbesturen van het RK, die actief zijn in bijna elke grote stad, zoals Amsterdam, Groningen, Breda en Maastricht.

Ook Den Haag is sinds 3 jaar voorzien van jaarlijks wisselend enthousiast bestuur, dat al acties op hun neemt heeft staan als 3FM Serious Request Benefietgala “Dance for the Babies”, een ‘buddy-project’ 2AanTafel met ouderen en studenten, speelgoedinzamelingen en Eerste Hulp verlening. Maar laat dit duidelijk zijn, de credits voor deze projecten gaan naar de vrijwilligers – zonder deze actieve studenten hadden alle besturen het niet voor elkaar gekregen. We willen daarom ook jou vragen om andere mensen te helpen, en de naamsbekendheid van het Rode Kruis nog groter te maken!

Vrijwilliger worden!

Ben je een student internationaal recht, communicatie, multimedia design, pabo, industrieel ontwerpen, facility management of totaal iets anders? Iedereen is welkom! Meld je dan aan op de website van Rode Kruis

Het is leuk, goed voor je ontwikkeling, super voor op je CV en misschien zou je er ook nog je vrije ruimte mee kunnen vullen. Het aantal uren dat je er aan besteed bepaal je zelf, en het is een ideale manier om nu alvast in aanraking te komen met een wereldwijd bekende, internationale organisatie. We zien je vragen of aanmelding graag tegemoet!

Contact Studentdesk Rode Kruis Den Haag

studentendeskdenhaag@rodekruis.nl
www.rodekruis.nl/wat-kunt-u-doen/jongeren/studentendesks/den-haag/paginas/studenten.aspx

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.