Skip to main content
JOVD (vvd)

Visie JOVD

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is de onafhankelijke liberale jongerenorganisatie van de VVD. Zij streven naar een democratische maatschappij waarin het individu centraal staat en waarin elk individu vrij is zichzelf naar eigen inzicht en overtuiging te kunnen ontplooien. Daarbij moet een ieder in zoverre rekening houden met zijn medemens en de individuele vrijheid dat zijn handelen geen beperking vormt voor de individuele ontplooiing van de ander. Hierdoor komt de creativiteit en inspanning van ieder individu het meest ten goede aan hemzelf en aan de rest van de maatschappij.

JOVD Den Haag e.o.

De JOVD Den Haag e.o. is een lokale afdeling van de JOVD met een geschiedenis die terug gaat tot 1949. Zij zijn er als lokale afdeling voor en door Haagse jongeren die liberaal en/of politiek geëngageerd zijn. Als JOVD Den Haag e.o. hebben zij onszelf ten doel gesteld om liberale jongeren bij elkaar te brengen om zich gezamenlijk in politiek, filosofie en geschiedenis te verdiepen, om te netwerken, leuke contacten op te doen, jongeren te enthousiasmeren voor de politiek en zelf ervaring op te doen binnen de (jongeren)politiek. Dit doen zij door tal van verdiepende en gezellige activiteiten die variëren van een inhoudelijk debat tot een netwerkborrel of een feest.

Activiteiten JOVD Den Haag e.o.

De JOVD Den Haag e.o. organiseert diverse activiteiten, om zo haar leden kennis te laten maken met het reilen en zeilen van de Nederlandse politiek. Activiteiten staan hiernaast ook vaak in het kader van filosofie en/of geschiedenis zoals bijvoorbeeld onze excursies en cursussen. Hiernaast besteden zij, zoals het jongeren betaamt, ook veel aandacht aan gezelligheid, hetgeen onder meer vorm krijgt in feesten en (netwerk)borrels. In samenwerking met andere Politieke Jongeren Organisaties en Stichting Burger organiseren zij maandelijks ook een politiek café waarin kopstukken uit het publieke debat het tegen elkaar opnemen.

Wat doen ze concreet?

Vorig jaar hebben zij bijvoorbeeld de Tweede en Eerste Kamer, de VVD-fractie, de Amerikaanse Ambassade, de Gemeente Den Haag en de Raad van State bezocht. Op onze activiteiten hebben zij onder meer personen als Rita Verdonk, Mark Rutte, Hans Jansen, Mat Herben, Ivo Opstelten en Hans van Baalen mogen ontvangen. Dit jaar hebben zij tevens ons 60-jarig bestaan gevierd, hetgeen gepaard is gegaan met een aantal spetterende feesten en bijeenkomsten op verschillende plaatsen in Den Haag.

Interesse?

De JOVD Den Haag e.o. bestaat momenteel uit een gezellige en informele club liberale jongeren waarvan de activiteiten door een ieder vrijblijvend kunnen worden bijgewoond. Informatie over onze activiteiten en overige informatie vindt je op onze website, dit is www.jovddenhaag.nl. Je kan ook altijd telefonisch of per mail contact opnemen met een van de bestuursleden. De JOVD hoopt je binnenkort te mogen verwelkomen op een van de activiteiten of snel te spreken!

Contact Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie

Lange Voorhout 12                                               
2514 ED Den Haag  

ledenadministratie@jovd.nl
www.jovddenhaag.nl
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.