Skip to main content
Jonge Democraten (d66)

Het verbeteren van het onderwijs, het bestrijden van het internationaal terrorisme en het verdelen van de welvaart, iedereen heeft er wel een mening over. De Jonge Democraten (JD) zijn er voor iedereen die jong is, een mening heeft en met die mening iets wil doen. ‘Vrijzinnigheid en ruimte voor ieder individu om zich te ontplooien’ staan hierbij bij de JD voorop. Zowel binnen de vereniging als in het denken en handelen.

5000 Jonge Democraten

De Jonge Democraten ruim 5000 leden in de leeftijd van 12 tot 30 jaar. Het hoogste orgaan van de Jonge Democraten is het Congres, het dagelijks bestuur bestaat uit maximaal negen leden die samen het Landelijk Bestuur van de vereniging vormen. Daarnaast kent de Jonge Democraten 10 afdelingen en meerdere Politiek Inhoudelijke Werkgroepen en organisatorische teams. 

Activiteiten

De Jonge Democraten organiseren allerlei activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van trainingen en cursussen je debatvaardigheden verder ontwikkelen of leren hoe je een goed opinieartikel moet schrijven. Ook kun je op thema- en debatavonden met andere JD’ers discussiëren over actuele politieke onderwerpen. De activiteiten vinden verspreid door het hele land plaats en worden vaak georganiseerd door een lokale afdeling.

Contact Jonge Democraten

Haagse Bluf 63
2511 CP DEN HAAG

info@jongedemocraten.nl
www.jongedemocraten.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.