Skip to main content
Hindoe Studenten Forum Nederland (hindoeïsme)

HSFN is een studentenvereniging met het Hindoeïsme als achtergrond. De vereniging is opgericht om de algemene belangen van de Hindoe studenten in Nederland te behartigen, om Hindoe studenten in Nederland te vertegenwoordigen en om alle geïnteresseerden in Nederland te voorzien van informatie over Hindoe onderwerpen en studentenzaken. Uiteraard werpt HSFN ook licht op actuele maatschappelijke kwesties. Op de website van HSFN vindt u informatie over de bovengenoemde onderwerpen bij ARTIKELEN. Tevens wil HSFN discussies bevorderen, die Hindoe studenten aangaan stimuleren, door middel van het SAMMELAN (samenkomst).

Voor de stem van Hindoe studenten

In Nederland bestaan al vele studentenverenigingen. Tot november 2001 was er nog geen vereniging die Hindoe studenten vertegenwoordigde in heel Nederland. HSFN is opgericht om de stem van Hindoe studenten te laten klinken en richt zich op de behoeften van Nederlandse Hindoe studenten. Daarnaast is HSFN voor een ieder die geïnteresseerd is in een academische benadering van het Hindoeïsme.

Activiteiten HSFN

Wat zijn de behoeften van Hindoe studenten zoal? Studenten staan natuurlijk bekend als een sociale groep met intellectuele, communicatieve en ambitieuze kenmerken. Intellectueel en actief als ze zijn, willen zij natuurlijk gezellig bij elkaar komen om leeftijdsgenoten te ontmoeten en hun netwerk uit te breiden. HSFN organiseert hiertoe activiteiten in het gehele land, voornamelijk in de Randstad. Maar naast het vergroten van sociale contacten, wil HSFN de Hindoe jongeren ook voor culturele, intellectuele, religieuze, actuele en studentenzaken bij elkaar brengen. Er bestaat altijd een immense behoefte onder Hindoe jongeren om naast een succesvolle participatie in en bijdrage aan de Nederlandse maatschappij, tevens de eigen religieuze identiteit te behouden.

Positieve bijdrage aan de student van nu

HSFN zal zich, waar mogelijk, ten alle tijden inzetten om aan alle randvoorwaarden te voldoen, die elk lid en geïnteresseerde stimuleert in de studie en het vergaren van kennis over het Hindoeïsme. Op deze wijze levert HSFN een uiterst positieve bijdrage aan de studenten van nu, die later een waardevolle bijdrage zullen leveren aan de arbeidsmarkt en in een breder kader de gehele Nederlandse maatschappij. HSFN is een landelijke studentenorganisatie met een Hindoeïstische achtergrond en draagt met veel plezier bij aan de samenwerking en integratie binnen de Nederlandse samenleving. Hiertoe is HSFN lid van de Nationale Jeugdraad sinds juni 2004 en deelnemer van de Landelijke Studentenvakbond sinds mei 2005. Met evenveel enthousiasme en plezier draagt HSFN bij aan de kennisname, instandhouding en ook actieve uitoefening van het intellectuele gedachtegoed van het Hindoeïsme. 

Contact Hindoe Studenten Forum Nederland Den Haag

hsfn.nl
info@hsfn.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.