Skip to main content
Haagse Studenten Roei Vereniging Pelargos (roeien)

Roeien, de sport!

Geen ervaring? Geen probleem! Schrijf je in voor de afroeiperiode!
Als je lid wilt worden schrijf je je in voor de afroeiperiode: een zes week durende roeicursus waarin jij de basis van het roeien leert! Je traint in deze zes weken voor een wedstrijd, ergens in Nederland! Daarna beslis jij of je lid wilt worden. Lekker vrijblijvend dus! De Afroeiperiode wordt twee keer per jaar gegeven. In maart en september.

Voor veel sporten geldt dat je er het beste in de wieg mee kan beginnen, met roeien kan je beter iets later beginnen. De wedstrijden zijn gericht op studentenroeiers. Hierdoor start je tegen leeftijdsgenoten van gelijkwaardig niveau door heel Nederland! Door oefening kan je prima doorstoten naar de hogere segmenten.

Trainen met Pelargos

Roeien is dé sport voor studenten, kracht en uithoudingsvermogen in relatief korte trainingen; in teamverband met de daarbij komende gezelligheid. Een sport waarbij je vrijwel alle spieren gebruikt. Zo stap je in de zomer lekker de boot in, maar wanneer het weer te slecht is, of als de coach ervoor kiest, zijn er indoortrainingen.

Diverse wedstrijden

Hoeveel je traint hangt af van je eigen ambities, evenals het starten van wedstrijden. Wedstrijden kunnen een doel zijn om naar toe te trainen en er zijn wedstrijden voor alle niveaus. Deze wedstrijden worden voornamelijk georganiseerd door roeiverenigingen en dat resulteert in een breed assortiment aan korte baan (≤ 2km) en lange baan (>2km) wedstrijden. Als je veel ambitie hebt wordt jij misschien wel een wedstrijdroeier!?

Wedstrijdroeier

Een wedstrijdroeier zit in een wedstrijdploeg. Dit kunnen drie, of zeven anderen zijn. Samen met hen ga je 6 keer per week trainen, geheel in samenwerking met je studie. Kracht, conditie en een sterk teamgevoel gaan er voor zorgen dat je de snelste gaat worden en Nationale wedstrijden zal starten door heel Nederland.
Een enorm sportieve insteek met regelmaat. Kortom: Trainen om zó goed te worden om in de Holland 8 (Olympische Spelen) geselecteerd te worden!

Het eerste jaar

Je eerste jaar bij Pelargos start in een stabiele vierpersoonsboot. Je start een paar wedstrijden en krijgt zo een kijk in de studentenroeiwereld! Daarna ga je in gladde boten roeien die ervaring en techniek vereisen. Zo stap je elk seizoen een traptrede omhoog!

Verenigingsleven bij Pelargos

Een studentenstad kan niet zonder een studentenroeivereniging. Pelargos is sinds 2 mei 2002 dan ook dé studentenroeivereniging van Den Haag. Elke woensdagavond de 'hap', eten en bijkletsen met elkaar. Na de hap drinken ze een biertje in de stamkroeg De Momfer en natuurlijk hebben ze af en toe een gezellig feest!

Organisatorisch

Het reilen en zeilen van de vereniging wordt gecoördineerd door het bestuur en haar commissies. Zij zijn overigens een perfecte gelegenheid om je kwaliteiten verder te ontwikkelen buiten je studie.

Contact Haagse Studenten Roei Vereniging Pelargos

voorzitter@pelargos.nl
www.pelargos.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.