Skip to main content
Haagsche Studenten Vereniging

Opgericht in 1929 is de Haagsche Studenten Vereeniging de oudste en meest diverse studentenvereniging van Den Haag. Hoewel deze vereniging oorspronkelijk bestond uit leden die in Den Haag woonachtig waren en elders studeerden, de zogenaamde ‘spoorstudenten’, staan wij vandaag de dag open voor alle studenten. Dit maakt dat de HSV haar leden een gevarieerd sociaal netwerk kan bieden en zich niet laat beperken tot één onderwijsinstelling of studentenstad.

Traditie: oud van geest, maar jong van lijf en leden!

De hoge leeftijd van de Vereeniging brengt vele tradities met zich mee. Dit is zeker te merken wanneer je de Sociëteit binnenkomt. HSV is namelijk gevestigd in een groot monumentaal herenhuis schuin tegenover het Vredespaleis, waar zij nog altijd de mores van ‘vroeger’ hanteren. Tevens zijn er jaarlijks terugkerende activiteiten die de rijke historie van HSV met het heden combineren. Wees gerust: ondanks dat ze de oudste en meest traditionele Vereeniging van Den Haag zijn gaan ze wel degelijk met onze tijd mee. Ludieke en studentikoze initiatieven en acties zijn altijd welkom: Zo is het niet geheel ondenkbaar dat er bijvoorbeeld een keer met een kart door de Sociëteit wordt gescheurd of men zich door een doolhof van duizenden bierkratten moet wanen.

Meer uit je studententijd halen

Men zegt wel eens dat de studententijd de mooiste tijd van je leven is. Dit klopt! Alleen zal hier weinig van terechtkomen wanneer men besluit alleen colleges bij te wonen, zonder te ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft. Wanneer je echt alles uit je studententijd besluit te halen, is het lid worden van een studentenvereniging zeker aan te raden. Een studentenvereniging biedt naast fantastische borrelavonden, feesten en activiteiten de mogelijkheid om allerhande ervaringen op te doen. Zo worden als actief lid regelmatig – onbewust – belangrijke competenties getraind op het gebied van organisatie, management en communicatie, die bij opleidingen niet altijd voldoende aan bod komen. Dit terwijl deze competenties in bijvoorbeeld het bedrijfsleven onontbeerlijk zijn. Vele studies wijzen dan ook uit dat de ‘actieve studenten’ sneller afstuderen en betere kansen hebben op de arbeidsmarkt! Bovendien zijn er zo’n 55 studierichtingen vertegenwoordigd op de Vereeniging.

Wil je meer weten over hoe het is om lid te zijn van deze vereniging? Lees dan ook het interview met HSV!

Contact Haagse Studenten Vereeniging

Burgemeester van Karnebeeklaan 2
2585 BA Den Haag

info@haagschestudent.nl
haagschestudent.nl

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.