Skip to main content
Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate”

De mooiste periode van je leven staat op het punt te beginnen, je studententijd! Ben je op zoek naar een vereniging die je studieleven combineert met gezelligheid, uitdaging en avontuur? Stop dan met zoeken: want dan zijn wij de vereniging voor jou.

Het Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate” vertolkt de brugfunctie tussen de studentenmaatschappij en Defensie. Word je dan militair? Nee, zeer zeker niet. Echter kan je deelnemen aan een breed scala van de leukste en mooiste activiteiten met Defensie.

Denk hierbij aan het spectaculaire militair parachutespringen, schietdagen met Defensiewapens, deelnemen aan epische militaire oefeningen als oefenvijand en deelname aan de gaafste (inter)nationale militaire wedstrijden. Naast Defensie helpen wij ook de Nationale Politie met het trainen van haar eenheden.

Ook voor sportieve uitdagingen kan je bij ons terecht. Elk jaar wordt de Nijmeegse Vierdaagse gelopen met een trainingstraject vooraf, werken leden zich in het zweet bij deelname aan militaire sportwedstrijden en gaat men op zoek naar andere actieve uitdagingen zoals schermen, klimmen, paardrijden en het roeien van de legendarische Ringvaart.

Daarnaast kent het Korps diverse ceremoniële taken zoals de erehaag in een prachtig ceremonieel uniform tijdens Prinsjesdag, ondersteuning bij de 4 mei herdenking en bieden wij een helpende hand op Veteranendag. 

Naast al het bovenstaande kan je ook voor een gezellige borrel bij ons terecht. Verder worden er door commissies of leden ook diverse andere activiteiten georganiseerd zoals een whisky-sigaren-pokeravond, spelletjesavond of filmavond. 

Dus, wil jij het maximale uit je studietijd halen? Wil jij je grenzen verleggen en veel leren buiten de collegebanken? Kom dan een keer mee borrelen of neem deel aan een activiteit.

Contact Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate”

Heb je interesse? Kijk op hssk.nl of mail naar: werving@hssk.nl voor meer informatie.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.