Skip to main content
Christen Democratisch Jongeren Appèl (CDA)

Het CDJA (Christen Democratisch Jongeren Appèl) is er voor jongeren die politiek, en in het bijzonder de christendemocratie, interessant vinden. Het zijn ambitieuze jongeren die de kansen pakken die het CDJA hen biedt. Het CDJA is onafhankelijk, maar hebben een hechte band met het CDA. Binnen het CDJA kom je jongeren tegen met diverse achtergronden. Vaak studeren ze of zijn ze net aan een eerste baan begonnen.

Organisatie CDJA

Het CDJA is lokaal, landelijk en internationaal actief. In het land zijn er ongeveer vijftig afdelingen actief. Zij houden zich vooral bezig met de provinciale en lokale politiek. Van een tekort aan huizen voor starters tot praktische maatregelen voor een schoner milieu. Het landelijk CDJA houdt zich bezig met de landelijke en internationale politiek. Door te discussiëren over onderwijs, mensenrechten, de economie of integratie.

Activiteiten

Daarvoor worden activiteiten georganiseerd variërend van debatten, congressen en werkbezoeken. Maar ook activiteiten gericht op gezelligheid en het leren kennen van nieuwe mensen. Het CDJA wordt bestuurd door een dagelijks bestuur. Deze wordt gecontroleerd door het algemeen bestuur waarin vertegenwoordigers van de provinciale afdelingen zitten. Het algemeen bestuur is uiteindelijk de baas. Hun internationale contacten worden beheerd door een actief internationaal secretariaat.

Kansen

'What's your drive?' is niet zomaar een slogan. In een organisatie zoals het CDJA gaat het ook over jouw drijfveren en je toekomst. Het CDJA biedt trainingen, cursussen en praktische ervaring aan. Via het CDJA heb je invloed op de koers van het CDA, leer jij je eigen politieke standpunten kennen en anderen daarvan te overtuigen. Via het CDJA bouw je een breed netwerk op en leer je nieuwe mensen kennen. In de commissies doe je veel praktische vaardigheden op. In de werkgroepen wordt het denkwerk verricht.

Idealen

De christen-democratie kent vier waarden: gerechtigheid, solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid en rentmeesterschap. Samen vormen ze de bril waardoor het CDJA naar problemen kijkt. Als christen-democraten hebben ze niet de pretentie, maar de intentie om vanuit het geloof aan politiek te doen. Sterker nog, ze zijn als CDJA een open jongerenorganisatie. Waarin jongeren actief zijn die elkaars idealen delen, maar verschillend over geloven kunnen denken. Iedereen die deze idealen deelt is welkom!

Contact Christen Democratisch Jongeren Appèl 

secretariaat@cdja.nl
www.cdja.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.