Skip to main content

Alle studie- en studentenverenigingen in Den Haag

Ga jij in Den Haag studeren aan een hogeschool of universiteit? Den Haag staat misschien niet bekend als een echte studentenstad, maar niks is minder waar! Den Haag is een echte studentenstad met maar liefst 20 studentenverenigingen. Dit zijn gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen, religieuze verenigingen en studentenverenigingen met een andere focus. Bij sommige verenigingen is er een ontgroening en bij andere juist niet. Er is dus altijd een vereniging die bij jou past! Weet je nog niet of je lid wil worden? Dan hebben wij alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging op een rijtje gezet. 

Introductieperiode Den Haag

De Haagse studentenverenigingen houden jaarlijks voor alle nieuwe studenten in Den Haag de 'open maand'. De open maand start ieder jaar tegelijk met de HOP-week en OH OH INTRO eind augustus of begin september. Er zijn dan veel evenementen en feesten waar je naartoe kan om kennis te maken met de verschillende verenigingen!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Den Haag?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Christen Democratisch Jongeren Appèl (CDA)

Het CDJA (Christen Democratisch Jongeren Appèl) is er voor jongeren die politiek, en in het bijzonder de christendemocratie, interessant vinden.

Den Haag Lacrosse (lacrosse)

Wanna try something new? Probeer dan eens lacrosse, ook wel de snelste sport op 2 voeten genoemd! De van origin Canadees/Amerikaanse sport wordt nu steeds populairder in Nederland!

De Haagse Stadspartij

Op zoek naar een studentenvereniging waar jouw stem écht telt? Dan is De Haagse Stadspartij misschien de vereniging voor jou.

Dwars Leiden-Haaglanden (groen links)

DWARS Leiden-Haaglanden is er voor alle jongeren in Den Haag, Delft, Leiden en omstreken. Alle jongeren die geven om de wereld, maar ook om hun eigen leefomgeving.

Enactus (maatschappelijk)

Enactus is een internationale non-profitorganisatie die studenten, het hoger onderwijs en leiders uit het bedrijfsleven bij elkaar brengt.

Fortuna

Leiden University College Den Haag is een campus waar studenten en docenten een internationale community vormen. Als je studeert aan de Universiteit Leiden, Campus Den Haag ben je automatisch lid.

Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate”

Het Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate” is een unieke studentenvereniging, waar een brugfunctie tussen Defensie en studenten centraal staat.

Haagsche Studenten Vereniging

Opgericht in 1929 is de Haagsche Studenten Vereeniging de oudste en meest diverse studentenvereniging van Den Haag.

Haagse Studenten Roei Vereniging Pelargos (roeien)

Roeien is dé sport voor studenten, kracht en uithoudingsvermogen in relatief korte trainingen; in teamverband met de daarbij komende gezelligheid.

Haagse Studentenvakbond (vakbond)

De Haagse Studentenvakbond is opgericht met als doel een studentvriendelijker Den Haag studentenstad te creëren! Dit doen ze door samen te werken met verschillende instanties.

Haagse Studievereniging Trinitas

De Haagse Studievereniging Trinitas is de vereniging voor studenten van de faculteit Bestuurskunde, Recht en Veiligheid (BRV) aan de Haagse Hogeschool in Den Haag.

Hindoe Studenten Forum Nederland (hindoeïsme)

HSFN is een studentenvereniging met het Hindoeïsme als achtergrond. De vereniging is opgericht om de algemene belangen van de Hindoe studenten in Nederland te behartigen.

HVV Football Factory

HVV Football Factory is een club voor studenten in Den Haag, zowel Nederlandse als internationale studenten. Bijzondere aandacht gaat uit naar internationale studenten, aangezien zij vaak moeilijk aansluiting vinden bij een Nederlandse voetbalclub.

INTAC

Wil jij je grenzen verleggen, je netwerk vergroten, in een van de mooiste studentenhuizen van Den Haag wonen en bovenal een onvergetelijke studententijd hebben?! INTAC biedt je DE kans!

Interacces (internationaal)

Interaccess is een studentenorganisatie voor en door internationale studenten in Den Haag. Door middel van feestjes en culturele activiteiten brengt Interaccess studenten afkomstig uit de hele wereld 

Jonge Democraten (d66)

De Jonge Democraten (JD) zijn er voor iedereen die jong is, een mening heeft en met die mening iets wil doen. ‘Vrijzinnigheid en ruimte voor ieder individu om zich te ontplooien’

Jonge Socialisten (pvda)

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) is de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie binnen de Partij van de Arbeid.

JOVD (vvd)

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is de onafhankelijke liberale jongerenorganisatie van de VVD.

MashriQ (islamitisch)

MashriQ is een actieve en eigentijdse vereniging voor studenten die een gemeenschappelijke interesse hebben in de subcontinentale (Indiaas-pakistaans) cultuur.

Navigators Den Haag (christelijk)

De Navigators Studentenvereniging Den Haag (NSDH) is een jonge studentenvereniging met heel veel ambitie. De vereniging is lid van de landelijke Navigators Studentenverenigingen (NSV)

Rotoract Scheveningen (maatschappelijk)

Rotaract is de club voor jongeren tussen de 18 en de 30 jaar werkend of studeren die zich actief willen inzetten voor de maatschappij en daarbij hun grenzen willen verleggen. 

Senti Questo (internationaal)

Senti Questo is een internationale studentenvereniging, gelinkt aan de Hotelschool Den Haag. Senti Questo brengt studenten bij elkaar door middel van feesten en evenementen.

Studentenbestuur Rode Kruis Den Haag

Ook Den Haag is sinds 3 jaar voorzien van jaarlijks wisselend enthousiast bestuur, dat al acties op hun neemt heeft staan als 3FM Serious Request Benefietgala “Dance for the Babies"

Studievereniging Atlantis

Atlantis is de studievereniging voor studenten van de opleidingen Civiele Techniek, Bouwkunde & Ruimtelijke ontwikkeling aan de Haagse Hogeschool in Den Haag.

Studievereniging B.I.L.

De Bestuurskundige Interfacultaire vereniging Leiden (B.I.L.) is de studievereniging van de opleiding Bestuurskunde aan Universiteit Leiden, Campus Den Haag.

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.