U bent hier

Zoektips voor een kamer in Den Haag

Zoeken naar een kamer in Den Haag kan een hele klus zijn. Je moet er rekening mee houden dat het even duurt voordat je een mooie kamer, gezellig studentenhuis of tof appartement om te delen met vrienden hebt gevonden. Je moet veel en vaak het kameraanbod in de gaten houden, snel reageren op beschikbare woonruimtes en vooral tegen iedereen vertellen dat je op zoek bent! Hulp nodig? We geven je wat zoektips waardoor je zoektocht naar een kamer of appartement in Den Haag wat makkelijker wordt.

Tip: Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste kameraanbod in Den Haag? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of kijk direct naar de beschikbare kamers op ons kameraanbod in Den Haag.

Begin op tijd met zoeken naar een kamer in Den Haag

Dit klinkt misschien heel logisch, maar toch gaan elk jaar de meeste studenten tijdens de zomervakantie op zoek naar een kamer. Tijdens de zomermaanden is het dan ook erg druk op de kamermarkt. Duizenden studenten wonen op kamers in Den Haag en er komen elk jaar meer studenten bij. Je hebt dus veel concurrentie. De gouden tip blijft daarom om op tijd te beginnen met zoeken. Het liefst al ruim voor de zomervakantie. Hoe eerder jij je kamer hebt gevonden, hoe beter! Maar hoe kom je dan in aanraking met de juiste kamer voor jou? Een aantal zoektips voor het vinden van een kamer vind je hieronder.

Inschrijven bij kameraanbieders met woonruimte in Den Haag

Zodra je weet dat je op kamers wilt schrijf je dan zo snel mogelijk in bij studentenhuisvesters. Hoe langer je daar staat ingeschreven, hoe beter. Je hebt bij veel woningen dan voorrang op mensen die zich later dan jij hebben ingeschreven. Bij DUWO worden meeste kamers worden toegewezen op basis van inschrijftijd, maar er zijn ook kamers in studentenhuizen waar je wordt ingestemd door de bewoners. Er zijn ook organisaties die zonder inschrijftijd werken. Schrijf je daarom ook bij andere organisaties in. Andere kamer- en woningaanbieders waar veel woonruimtes op staan zijn bijvoorbeeld:

Kamernet

Kamernet biedt een groot overzicht van studentenkamers en is een van de grootste kameraanbieders voor studenten. Je kunt alle kamers bekijken nadat je je hebt ingeschreven bij Kamernet. Ze bieden een overzicht van studentenhuizen, kamers en appartementen. Hoe het werkt? Heel simpel:

  1. Je schrijft je in op de website van Kamernet.
  2. Je kiest je abonnementsvorm waarmee je onbeperkt kan reageren op kamers.
  3. Je reageert op de kamer die jou interessant lijkt en...
  4. Wachten op een uitnodiging!

Inschrijven bij Kamernet is gratis. Om op kamers te reageren moet je een betaald premium abonnement afsluiten. 

Schakel je netwerk in voor een kamer in Den Haag

Je hoort het overal: netwerken, netwerken, netwerken.... Je kennissenkring is superbelangrijk bij het vinden van een kamer. Vertel iedereen - ook via social media - dat je een kamer zoekt. Via vrienden, studiegenoten, kennissen en familie vind je vaak het snelst een kamer. Ook lid worden van een studentenvereniging helpt om je netwerk te vergroten. Veel studentenverenigingen hebben bovendien studentenhuizen waar alleen leden mogen wonen die lid zijn van die vereniging. Als nieuw lid maak je kans om in een verenigingshuis te gaan wonen. Benieuwd welke verenigingen er in Den Haag zijn? We hebben alle studentenverenigingen in Den Haag voor je op een rij gezet.

Social zoektips voor een kamer in Den Haag

Je kunt natuurlijk een berichtje plaatsen op al je social media. Zo laat je meteen een heleboel mensen tegelijk weten dat je op zoek bent naar woonruimte. Maak het bericht niet te lang en zet er in ieder geval in waar je naar op zoek bent en wat je budget is. Word ook lid van relevante Facebookpagina’s om een kamer te vinden in Den Haag. Bij dit soort kamers moet je vaak wel hospiteren, maar hierdoor leer je wel meteen je toekomstige huisgenoten kennen! Deze 3 Facebookpagina's en -groepen kunnen je helpen om snel een leuke kamer in Den Haag te vinden:

Tijdelijke kamers in Den Haag

Lukt het niet om een geschikte woonruimte vinden? Kijk dan ook naar tijdelijke kamers. Veel studenten gaan een aantal maanden op stage of maken een reis en verhuren tijdelijk hun kamer in Den Haag. Wanneer je al in de stad woont, is de kans groter dat je via via een kamer vindt omdat je je midden in het Haagse leven bevindt. Bevalt het je om tijdelijk op een plek te wonen? Het passen op tijdelijke woonadressen is ook een mooie kans om verschillende soorten woningen van binnen te zien en de stad snel te leren kennen doordat je in korte tijd op verschillende locaties woont! Je kunt natuurlijk ook kijken of je bij vrienden of familie kunt blijven logeren, zodat je vanuit daar verder kunt gaan zoeken.

Tip: als je tijdelijk op een adres woont heeft dit invloed op je studiefinanciering. Meestal kun je je niet inschrijven op het tijdelijke adres. Als je niet op het adres inschreven staat waar je woont heeft dat invloed op je studiefinanciering. Informeer dus eerst goed wat de mogelijkheden zijn en maak goede afspraken met de verhuurder. Kijk voor meer informatie op de pagina verhuizen van DUO.

"Ik zoek een kamer in Den Haag" op een ouderwets prikbord.

Het is misschien een beetje ouderwets, maar als je op zoek ben t naar een kamer moet je alle middelen inzetten! Je hebt vast weleens een briefje zien hangen in de supermarkt, bibliotheek, hogeschool of universiteit bij jou in de buurt. Dit zijn kleine advertenties op een prikbord waar een oproep staat voor het vinden van een kamer. Maak de tekst niet te lang. Vermeld: 1) dat je op zoek bent naar een kamer in Den Haag, 2) hoeveel m2 je zoekt, 3) wat je wilt betalen per maand en 4) een regel over jezelf waaruit blijkt dat je betrouwbaar bent. Er zijn altijd mensen die een kamer over hebben en wie weet vind je op deze manier een superleuke woning.

Antikraak betekent goedkoop en flexibel wonen in Den Haag

Antikraak staat bekend als erg goedkoop wonen, maar het is niet voor iedereen weggelegd. De kans bestaat dat je binnen een maand alweer je ruimte uit moet en veel moet verhuizen. Aan de andere kant kun je soms voor weinig geld op unieke locaties terecht komen. Lees hier meer over op onze pagina antikraak in Den Haag.

Verbreed je zoekopdracht naar de totale regio Den Haag

Staar je ook niet blind op een kamer vinden in het centrum van Den Haag. Ja, wonen in het centrum of een andere populaire buurt is leuk, maar ook enorm druk en vooral duur. Oriënteer je ook eens naar het kameraanbod in plaatsen rondom Den Haag zoals Ypenburg, Rijswijk en Voorburg. Natuurlijk wil je meteen een eigen appartement voor € 300,- op 2 minuten loopafstand van het Plein, maar dat is zoeken naar een speld in een hooiberg. Zoals we al eerder schreven, is het altijd makkelijker een kamer te vinden als je al in de stad (of regio) woont. Je bent dan al onderdeel van het Den Haagse (studenten)leven en zo hoor je sneller of er ergens anders een kamer vrijkomt.

Blijf in Den Haag niet eindeloos naar dat unieke studentenpaleis zoeken

Je bent op zoek naar een appartement met uitzicht op de Hofvijver? Dream big, maar blijf ook realistisch. Wees niet te kritisch bij je eerste studentenkamer. Misschien is de kamer die je vindt niet precies wat je verwacht had, maar vaak kun je later doorverhuizen naar een mooiere kamer. En je bent nou eenmaal een student, de ruimte die je thuis bij je ouders had wordt sowieso iets minder! Maar je staat aan het begin van een mooie tijd in je leven, dus wat avontuur en flexibiliteit hoort daarbij. En: als het goed is ben je tijdens je studententijd waarschijnlijk toch weinig op je eigen kamer, aangezien er in Den Haag altijd leuke dingen te doen zijn.

Samen of alleen zoeken naar een kamer

Samen met jouw beste vriend(in) wonen is superleuk, maar dit maakt het zoeken wel een stuk moeilijker. Er komen niet vaak twee kamers tegelijk vrij in hetzelfde pand. Ook niet elk huurappartement is geschikt om samen in te wonen en soms mag het niet eens. Als je samen wilt wonen, kun je het beste eerst op zoek gaan naar je eigen kamer. Vaak komt er in de loop van de tijd wel weer een kamer beschikbaar in een studentenhuis en dan kan je alsnog samen met vrienden wonen.

Houd ook het kameraanbod op onze website in de gaten of schrijf je in op de nieuwsbrief van Den Haag. Dan houden wij jou op de hoogte van de laatste kamers, up-to-date studentennieuwsbijbanen en leuke aanbiedingen voor studenten.

Lees ook

huisdieren
Abonneren op