U bent hier

Gemeente Den Haag

Bij de gemeente Den Haag kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Den Haag. Bij de gemeente Den Haag kun je je rijbewijs en paspoort aanvragen, maar je ook inschrijven als bewoner van de stad. We hebben de belangrijkste zaken als je gaat wonen en studeren in Den Haag voor je op een rijtje gezet.

Hoe schrijf ik me in bij de gemeente Den Haag?

Ga je in Den Haag wonen tijdens je studententijd? Dan moet je je adres doorgeven aan de gemeente Den Haag doorgeven. Je kunt hiervoor, op afspraak, terecht bij een van de stadsdeelkantoren van de gemeente Den Haag. Je hebt het volgende nodig om je inschrijving compleet te maken:

  • Een geldig identiteitsbewijs. Is je identiteitsbewijs verlopen? Een nieuw identiteitsbewijs of paspoort vraag je ook makkelijk aan via de gemeente.
  • Een ondertekend huurcontract
  • Een getekende verklaring van de hoofd- / verhuurder
  • Bij antikraak: een getekende gebruikersovereenkomst

Belangrijk als je gaat verhuizen binnen of naar de gemeente Den Haag

Het is belangrijk dat je je verhuizing op tijd regelt. Ben je te laat met het doorgeven van je verhuizing? Dan heeft dit gevolgen voor het terugbetalen van (huur) toeslagen, parkeervergunning, maar ook voor je studiefinanciering bij DUO. Je moet dan mogelijk een deel van de ontvangen toeslagen terug betalen. Ga je ergens anders studeren en verhuis je naar een andere gemeente? Dan hoef je alleen je verhuizing door te geven aan je nieuwe gemeente. Je nieuwe gemeente zorgt ervoor dat je uitgeschreven wordt bij je oude woonplaats.

Let op: geef je je verhuizing later dan 5 dagen nadat deze plaatsvond door? Dan verwerkt de gemeente Den Haag de datum van ontvangt als verhuisdatum.

Melding maken bij de gemeente

De gemeente Den Haag stelt het op prijs als je helpt om de kwaliteit van de gemeente hoog te houden. Heb je een kapotte lantarenpaal, vuil op straat, schuine verkeerspalen of een gat in de weg gezien? Meld dit dan bij de gemeente Den Haag via het digitale loket. Je melding wordt dan zo snel mogelijk in behandeling genomen.

De gemeente bezoeken

De stadswinkel is het centrale punt waar je in Den Haag terecht kunt voor alle gemeente zaken. Houd er wel rekening dat het druk kan zijn. Het is het makkelijkste als je van tevoren een afspraak maakt. Je kunt online gemakkelijk een afspraak maken via de website van de gemeente Den Haag. Houd je digi-D bij de hand als je een afspraak wilt maken, deze heb je nodig bij het online loket. 

Heb je meer vragen aan de gemeente Den Haag? Dan kun je altijd langsgaan of even bellen!

Contactgegevens gemeente Den Haag

Het telefoonnummer van de gemeente Den Haag is: 14 030. Bel je uit het buitenland? Dan kun je bellen op: +31 70 353 30 00. De gemeente is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur.

Tip: je kunt de gemeente Den Haag ook met een korte vraag via whatsap bereiken. Stel je vraag via 06-21300280. De whatsap dienst van de gemeente Den Haag is actief tussen 08.30 uur en 17.00 uur van maandag tot en met vrijdag. Je krijgt binnen op die dagen en tijden zo snel mogelijk antwoord op je vraag.

Adres gemeente Den Haag

Wil je langskomen bij de gemeente Den Haag? Kijk dan goed bij welk stadsdeelkantoor je een afspraak moet maken.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de gemeente Den Haag.

 

Lees ook

huisdieren
Abonneren op