U bent hier

Ontdek Den Haag: top 6 culturele hotspots

Een drankje in je vaste kroeg of een borrel bij Barlow op het Plein is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfortzone en ontdek Den Haag eens op een andere manier. Speel toerist in eigen stad met deze culturele highlights:

Nederlandse grootmeesters in het Mauritshuis

Wil je cultureel geprikkeld worden door oude Nederlandse grootheden? Het Mauritshuis in Den Haag trekt bezoekers van binnen- en buitenland vanwege de prachtige, bekende collectie van de grote Nederlandse schilders. De vaste kunstcollectie, met werk van onder andere Vermeer, verbaast je gegarandeerd. Net als de bijzondere wisselende tentoonstellingen.

Fantasierijke kunst van Escher in Het Paleis

Houd je meer van fantasierijke kunst? Laat je dan verrassen in het Escher museum. Het museum, dat is gevestigd in het oude paleis van koningin Emma, toont de wereldberoemde voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher. Je moet er van houden, maar bijzonder is het zeker.

Oude gevangenis in hartje Den Haag

De gevangenpoort, je hebt hem zeker gezien, maar toch is hij je misschien niet bewust opgevallen. Deze poort, gelegen aan het Buitenhof, was vroeger de poort naar het kasteel van de Graven van Holland. Dit is nu het Binnenhof. Daarna werd het gebouw vierhonderd jaar lang gebruikt als gevangenis. Sinds 1882 is de Gevangenpoort een museum en openbaar toegankelijk.

Vredespaleis bekijken

Lekker toeristisch, vooral midden in de zomer, maar gegarandeerd een mooie plek voor een selfie: het Vredespaleis. Bijzonder is vooral de symboliek achter dit prachtige gebouw. Dit bouwwerk staat symbool voor de eerste internationale vredesconferenties. Het paleis belichaamt al decennia lang de gekoesterde droom van wereldvrede.

Met een bootje door de Haagsche grachten

Zeker in de zomer is het lekker om op een bootje te zitten! Nu staat Den Haag niet echt bekend om zijn grachten, maar desondanks is de Haagse Ooievaart wel echt een leuke rondvaart door Den Haag. In ongeveer een uurtje vaar je de Haagse grachtengordel rond, terwijl je allerlei leuke feitjes over Den Haag en verschillende gebouwen krijgt.

Beklim de Haagse Toren

Genieten van een prachtig uitzicht over het centrum van Den Haag? Beklim dan de Haagse Toren! De Haagse Toren is uitsluitend te bezoeken tijdens een rondleiding. De enthousiaste, deskundige gidsen van Ga Den Haag nemen je mee op een historische reis langs alle ruimtes, het carillon en andere highlights.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Dan is het tijd voor een drankje bij een van de leuke barretjes en restaurants in Den Haag!

Lees ook

Hobby's
Paasborrel hapjes
Abonneren op