U bent hier

Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate”

De mooiste periode van je leven staat op het punt te beginnen, je studententijd! Ben je op zoek naar een vereniging die je studieleven combineert met gezelligheid, uitdaging en avontuur? Stop dan met zoeken: want dan zijn wij de vereniging voor jou.

Het Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate” vertolkt de brugfunctie tussen de studentenmaatschappij en Defensie. Word je dan militair? Nee, zeer zeker niet. Echter kan je deelnemen aan een breed scala van de leukste en mooiste activiteiten met Defensie.

Denk hierbij aan het spectaculaire militair parachutespringen, schietdagen met Defensiewapens, deelnemen aan epische militaire oefeningen als oefenvijand en deelname aan de gaafste (inter)nationale militaire wedstrijden. Naast Defensie helpen wij ook de Nationale Politie met het trainen van haar eenheden.

Ook voor sportieve uitdagingen kan je bij ons terecht. Elk jaar wordt de Nijmeegse Vierdaagse gelopen met een trainingstraject vooraf, werken leden zich in het zweet bij deelname aan militaire sportwedstrijden en gaat men op zoek naar andere actieve uitdagingen zoals schermen, klimmen, paardrijden en het roeien van de legendarische Ringvaart.

Daarnaast kent het Korps diverse ceremoniële taken zoals de erehaag in een prachtig ceremonieel uniform tijdens Prinsjesdag, ondersteuning bij de 4 mei herdenking en bieden wij een helpende hand op Veteranendag. 

Naast al het bovenstaande kan je ook voor een gezellige borrel bij ons terecht. Verder worden er door commissies of leden ook diverse andere activiteiten georganiseerd zoals een whisky-sigaren-pokeravond, spelletjesavond of filmavond. 

Dus, wil jij het maximale uit je studietijd halen? Wil jij je grenzen verleggen en veel leren buiten de collegebanken? Kom dan een keer mee borrelen of neem deel aan een activiteit.

Contact Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate”

Heb je interesse? Kijk op hssk.nl of mail naar: werving@hssk.nl voor meer informatie.

Lees ook

studeren in Den Haag
Abonneren op