U bent hier

Koninklijk Conservatorium

Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag is het oudste conservatorium van Nederland. Het koninklijke Conservatorium staat bekend vanwege haar kwaliteit. Sinds 1990 vormt het Conservatorium samen met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) de Hogeschool der Kunsten Den Haag.

Doelstelling conservatorium

Het is de primaire doelstelling van het Koninklijk Conservatorium om jonge talenten de hoogste artistieke, ambachtelijke en veelzijdigheid bij te brengen om te kunnen functioneren in de veeleisende en voortdurend veranderende beroepsomgeving van vandaag de dag. Er zijn veel internationale topmusici verbonden als docent het Koninklijk Conservatorium. Het muziekinstituut wil traditie en ambacht verbinden met experiment en vernieuwing.

Internationale topkwaliteit 

Studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag betekent studeren aan het oudste conservatorium van Nederland. Het betekent studeren aan een muziek- en dansinstituut dat al decennia lang garant staat voor topkwaliteit waar internationale topmusici en -(ex-)dansers lesgeven en waar traditie en ambacht onlosmakelijk zijn verweven met experiment en vernieuwing.

Doelstelling Koninklijk Conservatorium

De primaire doelstelling van het Koninklijk Conservatorium is jonge talenten de hoogste artisticiteit, technische/ambachtelijke vaardigheid en veelzijdigheid bij te brengen om te kunnen functioneren in de veeleisende en voortdurend veranderende beroepsomgeving. Het Koninklijk Conservatorium presenteert zich als centrum voor onderwijs, onderzoek en productie. Deze krachtige driehoek van elementen vormt het DNA van ons instituut.

Onderwijs


We streven er naar muziek- en dansonderwijs op het hoogste niveau aan te bieden, maar we zien het leerproces ook als een levenslang traject voor studenten, docenten en iedereen die de kunst en zichzelf serieus neemt.

Onderzoek


Bij alles wat we doen. Maar ook in academische zin bij de Academie der Kunsten van de Universiteit Leiden en binnen onze Bachelor- en Masteropleidingen.

Productie


Alle ambachtelijke vaardigheden en onderzoek leiden tot het produceren en presenteren van muziek- en dansuitvoeringen, bestemd om gedeeld te worden met zo veel mogelijk anderen.

Tijdens een studie aan het conservatorium gaat het niet alleen om succes, maar ook om het leren, het delen van ervaringen, het onderzoeken van nieuwe wegen en het aangaan van experimenten. Zo blijft ons muziek- en dansbestel ook op termijn vitaal. Het Koninklijk Conservatorium wil met nadruk een bijdrage leveren aan de ontwikkeling, en daarmee de toekomst, van muziek en dans.

Contact Koninklijk Conservatorium

Juliana van Stolberglaan 1
2595 CA Den Haag

www.koncon.nl

Lees ook

Abonneren op