U bent hier

Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten

Het gebouw van de KABK ademt creativiteit, vernieuwing en professionaliteit. Studenten kiezen voor de Kunst Accademie voor een toekomst in de wereld van kunst en cultuur. De KABK biedt een helder en actueel onderwijsprogramma, gericht op de ontwikkeling van jouw eigen, creatief talent.

Samenwerking Conservatorium en Academie der Kunsten Leiden

Niet alles wat de KABK te bieden heeft, speelt zich af in het gebouw aan de Prinsessegracht. Met het Koninklijk Conservatorium (KC) vormen we de Hogeschool der Kunsten Den Haag en er is een nauwe samenwerking met de Academie der Kunsten van de Universiteit Leiden. Hierdoor is het mogelijk om aan de universiteit keuzevakken en minor- of masterprogramma’s te volgen. De Hogeschool der Kunsten Den Haag heeft bovendien het Mastertraject Artistic Research en twee unieke, kwalitatief hoogstaande PhD-trajecten: PhArts, het promotietraject in de beeldende kunst en design, en DocArtes, het promotietraject voor musici.

Internationaal georrienteerde opleiding

Het is steeds vanzelfsprekender dat kunstenaars en ontwerpers opdrachten en tentoonstellingen in het buitenland krijgen, over de grens producten ontwikkelen en publicaties uitgeven die op een internationaal publiek gericht zijn. De KABK kent vele uitwisselingsprogramma’s en internationale projecten. Zo presenteert de KABK zich regelmatig op Salone Internazionale del Mobile, ’s werelds belangrijkste ontwerpbeurs in Milaan. Verder lieten talentvolle alumni werk zien in Sjanghai en Hongkong. Met studenten uit meer dan 50 verschillende landen leer je op de KABK vanzelf in het internationale vocabulaire te denken en te spreken. Door de vele culturen worden je ogen geopend voor het onbekende - een belangrijke verworvenheid voor een kunstenaar.

Studiemogelijkheden bij KABK

Aan de KABK kun je diverse bachelor- en masteropleidingen volgen. Ook zijn er verschillende voortrajecten. Via de Academie der Kunsten is het mogelijk te promoveren binnen de kunsten.

Contact Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

Prinsessegracht 4
2514 AN Den Haag

post@kabk.nl
www.kabk.nl

 

 

Lees ook

Abonneren op