← Terug naar overzicht

DOEN: gezonde voornemens in Den Haag

Goede voornemens Den Haag

Het nieuwe jaar is al aangebroken en dat is voor velen de tijd om nieuwe doelen te stellen en goede voornemens te maken. Gezonder leven speelt daarin vaak een belangrijke rol. Daarom vind je in deze blog inspiratie voor jouw goede voornemens om gezonder te leven.

Buiten sporten

Je wilt graag meer gaan hardlopen, wandelen of juist meer de natuur opzoeken. Er zijn genoeg redenen om meer naar buiten te willen het komende jaar. Dat is een goed voornemen, aangezien de natuur positieve effecten heeft op je gezondheid. Zo schijn je van bewegen in de natuur minder stress te ervaren, minder angst en voel je je gelukkiger. Gelukkig is er in Den Haag genoeg keuze om naar buiten te gaan. Het strand van Scheveningen en de duinen zijn een leuke optie om lekker uit te waaien. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook naar het Clingendaelse bos. Wil je nog meer leuke plekken weten in Den Haag om buiten te sporten? Bekijk dan eens deze blog met locaties in Den Haag waar je goed buiten kunt sporten!

Minder stress

Is het afgelopen jaar stressvol voor je geweest en probeer je nu juist meer te focussen op een meer ontspannen mindset? Wellicht is mindfulness dan wat voor jou. Dit kun je op heel veel verschillende manieren oefenen. Bijvoorbeeld door een wandeling te maken waar je oefent om je aandacht te focussen op de geluiden die je hoort, of door je aandacht naar je ademhaling te brengen. Wil je hier meer over leren door bijvoorbeeld een cursus te doen, dan kun je in Den Haag terecht bij Epiphany Coaching, die trainingen en coaching aanbiedt op het gebied van mindfulness. Doe je het liever alleen? Dan kun je ook een audiocursus kopen bij haar om thuis hiermee aan de slag te gaan.

Gezonder eten

Voeding is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van een gezondere leefstijl. Gelukkig hebben we meer dan genoeg gezonde hotspots om lekker eten te vinden in Den Haag. Zo kun je bij SLA heerlijke bowls bestellen, of een groentesapje scoren bij Juicebrothers voor je dagelijkse portie vitamines. Lees ook deze blog over gezond eten in Den Haag. Duik je liever zelf de keuken in? Lees dan eens de blog over gezond eten met een budget, waarbij je tips krijgt om als student gezond te eten en geld over te houden.

Een gezonde leefstijl bestaat eigenlijk uit een combinatie van meerdere factoren. Als je je focust op meer bewegen, gezonder eten en minder stress ben je al een heel eind. Hopelijk helpen deze tips je verder. Veel succes!

Meer studentennieuws

Abonneren op