← Terug naar overzicht

Een kleine kamer inrichten doe je zo

slaapkamer

De gemiddelde grootte van een studentenkamer is ongeveer 17 m2. Als je bedenkt dat je daar moet slapen, studeren en soms ook moet eten en ontspannen, is dat helemaal niet groot! Gelukkig zijn wij studenten meestal creatief genoeg om hier goede oplossingen voor te vinden. Wij vertellen je hoe je een kleine studentenkamer zo goed mogelijk inricht!

Houd de kamer licht

Bij een kleine kamer is het belangrijk dat je het zo licht mogelijk houdt. Hoe lichter, hoe ruimer het namelijk lijkt. Het is daarom verstandig om de muren wit of in een lichte kleur te verven. Een goede lichtinval kan hier ook heel erg bij helpen. Kies daarom de juiste raamdecoratie, zodat je licht binnen kunt laten maar ook genoeg privacy kunt creëren. Plisse gordijnen zijn bijvoorbeeld ideaal als je overdag wel licht binnen wilt laten, maar ook een deel van het raam wil bedekken. Deze gordijnen kun je door de geplooide stof namelijk open en dicht doen als een accordeon. Dit betekent dat je alleen het bovenste deel van een raam kunt bedekken, zoals bij een rolgordijn. Maar ook alleen het onderste of middelste deel van een raam kunt bedekken. Zo kunnen mensen dus niet ongewenst naar binnen kijken en kan jij je goed concentreren tijdens het studeren!

Ga de hoogte in

Als je een kleine studentenkamer met weinig vierkante meters hebt, kan je gelukkig altijd gebruik maken van de meters die de hoogte ingaan. Bij een kleine kamer is het dus verstandig om die meters zo goed mogelijk te benutten. Kijk bijvoorbeeld naar kasten die weinig oppervlakte innemen, maar wel hoog komen. Het liefst helemaal tot aan het plafond. Ook kan je verschillende dingen natuurlijk aan de muur hangen. Denk bijvoorbeeld aan je televisie of aan planken waar je spullen kwijt kunt zoals je studieboeken.

Multifunctionele meubels

Bij een gebrek aan ruimte is het ook verstandig om op zoek te gaan naar meubels die multifunctioneel zijn. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper. Doordat je bed op hogere poten staat, kun je een heleboel nog kwijt onder de hoogslaper. Denk aan een kleine bank of een bureautje om te studeren. Ook zijn er bedden met opberglades die erg praktisch zijn als je meer opbergruimte wil creëren. Een klaptafel aan de muur kan uitkomst bieden als je geen plek hebt voor een bureau, maar je wel een tafel wilt om aan te studeren of eten. Als je de tafel niet meer nodig hebt, klap je hem dan gewoon in en hangt er alleen nog maar een plankje aan de muur!

Ben jij nog steeds op zoek naar die leuke kamer in Den Haag? Lees dan ook A tot Z: de gids naar je perfecte kamer!

Meer studentennieuws

studeerplekken den haag
Abonneren op