← Terug naar overzicht

Zo kun je in de winter ook genieten van jouw buitenruimte

buiten

De zomer is inmiddels zo goed als voorbij, maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet meer kunnen genieten van ons balkon of terras. Met een paar simpele aanpassingen kun je ook in de winter genieten van jouw heerlijke buitenruimte. Wat je hier allemaal voor nodig hebt? Ik zet de belangrijkste dingen voor je op een rijtje!

Opwarmen

Om op de koudste winteravond ook lekker buiten te kunnen zitten, heb je een beetje warmte nodig. Dit kun je maken met een vuurkorf of een vuurschaal, maar daar heb je waarschijnlijk niet elke keer zin in. En bovendien gaat het erg stinken. Een ideale oplossing hiervoor is een heater. Deze kun je voor weinig geld of tweedehands aanschaffen. Dit is een terrasverwarmer die op elektriciteit werkt. Je kunt hem dus overal neerzetten, superhandig! Om de warmte vast te houden, kun je een groot doek of scherm ophangen. Zo blijft de warmte op het balkon of terras en zit je droog als het begint te regenen. 

Inrichten

Bij de inrichting van jouw buitenruimte is het van belang om eerst te bedenken wat jij het liefste daar doet. Is dat urenlang borrelen en spelletjes spelen of juist languit chillen? Voor de spelletjesavonden kun je een mooie tuintafel kopen. Let er wel goed op dat de tafel ook echt buiten kan staan! Als je meer bent van het loungen, dan kun je een bank neerzetten met lekkere kussens erop. Zo’n bank scoor je bijvoorbeeld bij een kringloopwinkel of op Marktplaats. Je kunt ook zelf heel makkelijk een bank maken. Hier heb je alleen een paar pallets voor nodig! Stapel de pallets op elkaar, kussens erop en voilà: een heerlijke bank! 

Knus en gezellig

De basis is gelegd en nu is het tijd voor de aankleding. Op een koude winteravond is er niets lekkerder dan een knus, gezellig en warm balkon of terras. Je kunt bijvoorbeeld lampjes ophangen. Staat onwijs gezellig! Net als kaarsen, dat is ook altijd goed. En ze geven ook nog wat extra warmte. Om het echt af te maken haal je zoveel mogelijk dekentjes erbij en maak je lekkere warme herfstdrankjes. Ik krijg er al helemaal zin in, jij ook?

Planten

Om jouw balkon of terras niet te grauw en grijs te laten lijken in de winter, kun je een paar planten neerzetten. Er zijn genoeg winterharde planten die jouw buitenruimte iets kleurrijker kunnen maken. Schaf er een paar aan en je zal zien dat het onwijs opfleurt! 

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op