← Terug naar overzicht

Maak jouw studentenhuis klaar voor het najaar!

Najaar

Het is even slikken, maar de zomer en het warme weer in Nederland is nu toch echt weer voorbij. Misschien heeft de hittegolf je wel doen verlangen naar het najaar en ben je blij dat het weer wat kouder wordt buiten. Maar door die kou wordt het ook weer tijd om je studentenhuis voor te bereiden op het najaar!

Koude dagen

Nederland kent regenachtige herfstdagen en koude winters. Er is niks beter om dan thuis te komen in een lekker warm huis. Regelmatig hebben studentenhuizen last van een verwarming die niet goed werkt. Check daarom even of die in jouw huis en kamer nog goed warmte afgeven. Werkt het niet naar behoren? Een nieuwe cv-ketel kopen kan vaak in overleg met je huisbaas en wordt dan ook vergoed. Een nieuwe cv-ketel kan ook nog eens duurzamer zijn dan je huidige verwarming. Goed voor het milieu, dus!

Cosy huisavonden organiseren

Als straks de terrassen weer dicht gaan en het weer het niet meer toelaat om lekker buiten te zitten, is het belangrijk dat je studentenhuis een beetje gezelligheid kent. Een paar leuke tips voor najaaractiviteiten met je huisgenootjes zijn:

  • Een filmmarathon. Woon je alleen met meiden? Op Disneyplus vind je alle films van vroeger die je zeker nog een keer wilt zien, zoals High School Musical!
  • Drankspellen spelen om vervolgens met een fijne kater wakker te worden.
  • Een chic diner organiseren. Laat iedereen een gang voorbereiden, kleed je fancy aan en het lijkt net alsof je in een sterrenrestaurant aan het eten bent.
  • Een thuisbierproeverij. Sla verschillende soorten speciaal biertjes in (kies er veel die je nog niet kent), maak lekkere hapjes klaar en creëer zo je eigen bierproeverij in huis.
  • Een spelavond. Spelletjes spelen is altijd een goed idee voor tijdens de koude herfstdagen!

Maak je huis daarnaast gezellig met kaarsen, lichtjes en een fijn vloerkleed voor nog meer sfeer!

Brandveiligheid checken

Uit onderzoek is gebleken dat de brandveiligheid in studentenhuizen vaak niet goed geregeld is. Het is dus belangrijk om te checken of jouw studentenhuis voldoet aan de eisen voor brandveiligheid. Je kan dit eenvoudig zelf nalopen met een brandveiligheid checklist. Kom je erachter dat er veel punten zijn waar jouw studentenhuis niet aan voldoet? Neem dan contact op met je huisbaas. Deze is verplicht om ervoor te zorgen dat jouw studentenhuis veilig is.

Grote herfstschoonmaak

Als het nieuwe seizoen begint, wordt er vaak weer een flinke schoonmaak gedaan in de meeste huizen. Bij studenten gebeurt dit wat minder snel dan bij gezinshuizen, maar ook voor studentenhuizen is een herfstschoonmaak een echte aanrader! Plan samen met je huisgenoten een dag in om jullie huis schoon te maken. Zo ben je er waarschijnlijk na een paar uurtjes al vanaf dan wanneer je het alleen moet doen. Doe een grote badkamerschoonmaak, ruim dat schuurtje op waar niemand ooit komt, maak de koelkast en de vriezer eens schoon en maak je kast najaar ready. Als je dit gedaan hebt, hoef je alleen nog maar de standaard schoonmaken bij te houden tot de grote winter schoonmaak!

Tip: het checken van de brandveiligheid kan je ook in deze schoonmaak meenemen!

Meer studentennieuws

studeerplekken den haag
Abonneren op