← Terug naar overzicht

De lekkerste Haagse biertjes

Haagse biertjes

Het zomerse weer laat zich weer zien en gelukkig zijn de terrassen inmiddels ook weer open. De perfecte gelegenheid om van een biertje te genieten. En hoe kun je dat nou beter doen dan met een écht Haags biertje? In dit artikel vind je een overzicht van de lekkerste Haagse biertjes!

Haagsche broeder

De bieren van Haagsche broeder worden gebrouwen in het klooster van De Broeders van Sint Jan. Ze hebben een vaste lijn van vier verschillende bieren, die jaarrond verkrijgbaar zijn. Daarnaast maken ze ook seizoensbieren. De brouwers vertellen graag over het ambacht en dit kun je ook terugzien tijdens een van de rondleidingen die gegeven worden. Je kunt ook op de website meer informatie vinden over de broeders en hun werk.

Kompaanbier

De brouwerij Kompaan, opgericht door twee vrienden in Den Haag, laat echt de passie van deze mannen voor het brouwen van bier zien. Wat begon met hun eerste biertje, genaamd de ‘Bondgenoot’, is inmiddels uitgegroeid tot een assortiment met verschillende smaken én leuke namen, waaronder ‘Badgast’ en ‘Handlanger’. In 2017 wonnen ze zelfs de titel voor het beste biertje van Nederland. Lekkâh!

Brouwerij Scheveningen

Voor de bieren van Brouwerij Scheveningen is de zee de inspiratie. Dit vind je dan ook terug in de namen van de bieren. De hoofdvangst bestaat uit vier smaken: Zuidwester: een goudblond biertje, Bomschuit: een amberkleurig bier, de Scheveninger Tripel en de Scheveninger bokbier. Naast dat je de bieren terug kunt vinden in de horeca, ben je ook welkom in het proeflokaal van de brouwerij.

Eiber

De kleinschalige brouwerij Eiber Bier haalt voor de bieren inspiratie uit de stad. Zo is alleen al het merknaam ‘Eiber’ een ander woord voor ooievaar, onderdeel van het stadswapen van Den Haag. Ze brouwen vier vaste soorten en daarnaast diverse specials. Daarnaast verzorgen de graag bierproeverijen en vind je Eiber terug op marktjes en festivals.

Rootz

Het bierrestaurant Rootz, te vinden in de Grote Marktstraat in het centrum heeft een een groot assortiment aan speciaalbieren. Daarin mocht natuurlijk hun eigen speciaalbier niet ontbreken. Daarom hebben zij ook zelf een bier gebrouwen, namelijk de Rootz Blond. Deze heeft zelfs de prijs gewonnen voor ‘Beste Huisbier van Nederland’.

Het is wel duidelijk dat het hier niet ontbreekt aan echte Haagse biertjes. Het is zeker eens het proberen waard om een lokaal speciaalbiertje te proeven, proost! Wil je liever een online bierproeverij doen? Onze blogger Jan schreef eerder deze maand over de beste opties om een online bierproeverij te organiseren met vrienden of familie!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op