← Terug naar overzicht

Stappenplan: je studentenkamer inrichten

slaapkamer inrichten tapijt

Tijdens je studententijd is het echt een aanrader om op kamers te gaan. Je wordt er zelfstandig van, leert dat je zelf de koelkast moet aanvullen en de vrijheid is heerlijk! Ga jij binnenkort op kamers? Dan wil je er een fijne plek van maken. Lees hier hoe je een (kleine) studentenkamer inricht!

1. Inspiratie opdoen

De eerste stap is natuurlijk om inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld op Pinterest en typ daar termen in als ‘small bedroom ideas’. Heb je niet zoveel te besteden? Zoek dan ook op termen als ‘budget inrichting’. Je komt op Pinterest vaak de creatiefste oplossingen tegen, dus het is echt de moeite waard om hier ideeën op te doen. Naast Pinterest kun je ook op de websites van woonwinkels en bouwmarkten kijken. Je ziet dan meteen wat de trends zijn en wat voor soort spullen er nu in de winkels liggen.

2. De kamer opmeten

Weet je welke kant je op wil met je interieur? Dan is het tijd om je kamer op te meten! Doe dit heel secuur en schrijf de maten op. Doe dit op een blaadje wat je mee kunt nemen of in de notities van je telefoon. Dan heb je altijd de maten bij de hand als je spullen wilt kopen en hoef je niet te twijfelen of iets past!

3. Goedkope spullen shoppen

Nu je hebt bepaald welke stijl je wilt en wat de maten van je kamer zijn, is het tijd om spullen te shoppen! Met een studentenbudget wil je het natuurlijk zo goedkoop mogelijk houden. Gelukkig is het aanbod tegenwoordig heel groot en kun je zelfs met een klein budget je kamer leuk inrichten. Online vind je vaak leuke goedkope gordijnen en ook accessoires kun je online voor een goede prijs scoren. Goedkope meubels vind je vaak op Marktplaats en in Facebookgroepen. Bij de plaatselijke kringloop vind je soms ook echte pareltjes, maar je moet dan wel regelmatig langsgaan en goed kijken. Wil je liever nieuwe spullen? Check dan regelmatig de websites van woonwinkels en wacht tot er een goede kortingsactie is.  

4. De muren verven

Als je het grootste deel van je spullen hebt gevonden, kun je bepalen welke kleur je kamer wordt. Omdat de meeste kamers niet groot zijn, kun je vaak het beste voor 1 accentmuur gaan. Kies voor deze muur een opvallende kleur die ook terugkomt in je meubels of accessoires. Je kunt ook alleen de onderste helft van een of meerdere muren te verven. Dit geeft een leuk effect zonder dat je kamer kleiner aanvoelt. Heb je echt een hele kleine kamer? Dan is het verstandig om de muren wit te laten. Geef ze dan wel een nieuwe verflaag, voordat je erin trekt. Je zal merken dat je kamer er meteen een stuk frisser uitziet!

Meer studentennieuws

Haagse biertjes
Studiespullen
Abonneren op