← Terug naar overzicht

Virtuele activiteiten voor in de vakantie

zomervakantie activiteiten

De zomervakantie 2020 wordt waarschijnlijk een staycation en veel mensen hebben hun reizen al af moeten blazen. Maar dat betekent niet dat er geen andere activiteiten zijn om jezelf bezig te houden in de vakantie! Ik heb de top 4 virtuele activiteiten voor je uitgezocht!

Musea

Doordat veel musea gesloten moeten blijven voor grote groepen, hebben ze besloten virtual tours te filmen. Sommige musea geven online workshops en quizzes, andere publiceren vlogs en echte rondleidingen waardoor je toch nog een beetje het gevoel krijgt echt in het museum rond te lopen. Veel nationale en internationale musea hebben hun deuren online opengegooid. Zo heeft het Anne Frank Museum een film over het leven van Anne gepubliceerd en kun je rondkijken in het achterhuis en het woonhuis van de familie Frank. Vermijd je liever drukte of geen zin om te moeten reizen? Dan zijn deze virtuele rondleidingen een goede optie!

Tip: we schreven eerder een blog over musea die je online kunt bezoeken!

Dierentuinen

Hou je toch meer van natuur en dieren dan van kunst? Gelukkig zijn ook veel dierentuinen in Nederland online gegaan. Op de website van Diergaarde Blijdorp worden beelden uitgezonden van de dierenverblijven en kun je door het park wandelen met Google Streetview. Ook BurgersZoo heeft live webcams geplaatst in de dierenverblijven en aquaria. Bij Beekse Bergen hebben ze zelfs een autosafari opgenomen. De trend van online dierentuinen heeft zich ook verplaatst naar het buitenland. Zo kun je nu bijvoorbeeld ook live beelden vanuit The Edinburgh Zoo of The San Diego Zoo en krijg je toch nog een beetje dat reisgevoel!

Stedentrip

Met al dat thuiszitten wordt reizen via je laptop de enige optie. En hoe kan dat beter dan door virtual stedentrips te maken? Via Google Streetview kun je monumenten, natuurparken en nog veel meer bijzondere plekken bezoeken. Zeker nu reizen vrijwel onmogelijk is, zijn er veel beelden van nieuwe plekken geplaatst. Zo kun je nu een kijkje nemen op de Eiffeltoren, bij de piramides van Gizeh of ‘rondvaren’ over de rivier de Thames. Of je loopt rond door Italië, Tsjechië, Japan, China, Canada en ga zo maar door. Maar ook als je wat cultuur mee kunt krijgen, zijn er genoeg mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld beelden van Día de Muertos (de Dag van de Doden) in Mexico, een rondleiding door Venetië of een virtuele uitwisseling bij een universiteit.

Natuur

Aangezien natuurgebieden veel publiek trokken afgelopen maanden, zijn veel parken afgesloten of mogen er maar een beperkt aantal bezoekers naar binnen. En 1 van de beroemde ‘nature reserves’ in Amerika bezoeken zit er deze zomervakantie natuurlijk ook niet meer in. Gelukkig zijn er mensen die hebben bedacht hun wandelingen op te nemen, speciaal voor als je er zelf niet op uit kunt. Zo biedt Natuurmonumenten beelden uit 19 natuurgebieden aan en kun je via Virtual Tours toch nog die national parks van Amerika bezoeken. Ze hebben namelijk maar liefs 31 parken gefilmd. Daar kun je wel eventjes mee vooruit ;-)!

Meer studentennieuws

Abonneren op