← Terug naar overzicht

Verhuizen naar Den Haag: 4 handige verhuistips!

Den Haag is een van de leukste studentensteden van Nederland. Er is een levendig centrum, volop uitgaansmogelijkheden en ook als je lid wil worden van een vereniging is er voldoende keus. Als student is het dus een uitstekende stad om te studeren én wonen. Ga jij binnenkort verhuizen naar Den Haag? Met deze verhuistips wordt het een makkie!

1. Inpakken

Inpakken is misschien wel de grootste klus van de hele verhuizing. Begin daarom op tijd! Hoe eerder je begint, hoe meer je het inpakken ook kunt spreiden. Als je elke dag een paar dozen inpakt is het een stuk beter te doen dan wanneer je er 3 dagen non-stop mee bezig bent. Daarnaast is het handig om even na te denken over hoe je precies gaat inpakken. Welke spullen stop je bijvoorbeeld bij elkaar in de doos? Ga je de dozen nummeren of schrijf je op elke doos wat erin zit? Als je ook breekbare spullen meeneemt, moet je ook extra inpakmateriaal regelen. Denk aan reclamefolders of noppenfolie.

2. Zelf verhuizen of uitbesteden

Of je beter zelf kunt verhuizen of het beter kunt uitbesteden, is afhankelijk van een aantal factoren. Hoeveel spullen neem je bijvoorbeeld mee? Beschik je zelf over vervoer en hoeveel past daar in één keer in? Heb je hulp om je spullen te sjouwen of moet je alles zelf doen? En hoe groot is de afstand van je oude woning naar je nieuwe kamer? Als je naar een klein kamertje in een bestaand studentenhuis verhuist, dan heb je waarschijnlijk niet heel veel spullen en red je het wel in je eentje. Zodra daar meer bij komt kijken, is het vaak verstandig om professionele hulp in te schakelen. Gelukkig zijn er in Den Haag genoeg bedrijven die je voor een goede prijs kunnen helpen met verhuizen. Kijk bijvoorbeeld bij verhuisbedrijf Den Haag of zij iets voor je kunnen betekenen. Je kunt hier ook een verhuislift huren in Den Haag. Wel zo handig als jouw studentenkamer helemaal boven in het pand is!

3. Kamer inrichten

Voordat je je spullen allemaal uitpakt, is het handig om eerst even na te denken over de inrichting. Wil je bijvoorbeeld verven? Dan kan je dit beter doen voordat je je spullen allemaal neerzet. Als er nog nieuwe meubels moeten komen, dan is het vaak ook verstandiger om te wachten met uitpakken. Als er nog een grote bank of bed in je kamer moet komen, kan je makkelijker ruimte maken als je spullen nog in dozen zitten!

4. Inschrijven bij de gemeente

Als je naar Den Haag verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente Den Haag. Doe je dit niet op tijd, dan loop je het risico om een boete te krijgen! Je verhuizing doorgeven kan al vanaf 4 weken voor de verhuizing en moet maximaal 5 dagen na je verhuizing geregeld zijn. Als je adres is gewijzigd, komt ook meteen alle post van overheidsinstanties op je nieuwe adres. Dit is dus ook de post van DUO! Voor post van andere bedrijven moet je apart je adreswijziging doorgeven. Doe dit bijvoorbeeld voor de bank, huisarts, tandarts en andere instanties die je adres nodig hebben.

Tip: ben je nog op zoek naar een leuke kamer in Den Haag? Lees dan ook onze blog A tot Z: de gids naar je perfecte kamer. Deze staat boordevol tips om een kamer te bemachtigen en alles wat daarbij komt kijken!

Meer studentennieuws

introductieweek
Abonneren op