← Terug naar overzicht

Zomervakantie 2020: staycation in Den Haag!

staycation den haag

Een staycation houdt in dat je vakantie viert in je eigen omgeving. Dat doe je door plekken dichtbij huis te bezoeken in plaats van het vliegtuig te pakken. Toerist in eigen stad of zelfs huis spelen dus. Zo plan je jouw ideale staycation:

Tip 1: Type vakanties kiezen

Hoe pak je het normaal aan bij het plannen van een vakantie? De een wil lekker een week relaxen bij het zwembad, de ander is juist op zoek naar avontuur. Het eerste wat je doet is bedenken waar jij behoefte aan hebt. Bij elke soort vakantie horen ook weer bepaalde activiteiten. Als je een beetje weet wat voor dingen je graag zou doen tijdens je vakantie, kun je bedenken hoe je dit naar je ultieme staycation kunt vertalen.

Tip 2: Focus op wat wèl kan

Zonnen aan het zwembad in een land met witte stranden en heldere zeeën zit er misschien niet in, maar er is een wereld aan dingen die juist wel kunnen! Bijvoorbeeld ontdekken of er leuke rustige parkjes of meren zijn op fietsafstand. In Den Haag zitten allerlei verborgen plekjes waar je na een fietstochtje jezelf kunt belonen in het zonnetje. Met 111.000 hectaren aan park, bos en duingebied in Den Haag zal er altijd weer iets nieuws te ontdekken zijn. Voor inspiratie of het vinden van plekjes die je nog niet kent kun je een kijkje nemen op de website van Den Haag. Of maak van je tuin of balkon jouw eigen zomerse paradijs. Bloemen, decoratie met zomerse kleurtjes en zelfgemaakte cocktails brengen je al snel in de sfeer van de Franse kust of het vrolijke Cuba.

TIP: Dit zijn de lekkerste cocktailrecepten!

Tip 3: Be flexible

Op vakantie denken we vaak aan zon, strand en zee. In Nederland geeft het weer hier niet altijd gehoor aan. Zorg dus dat je activiteiten bedenkt voor verschillende omstandigheden.
Een regenachtige koude dag nodigt niet uit om op het balkon in je bikini je nieuwste boek te lezen. Maar een zonnige dag wil je natuurlijk ook niet verspillen aan een filmmarathon.

Tip 4: De EHBS-kit

Nee geen EHBO-kit, hopelijk heb je die tijdens je vakantie niet nodig! Een Eerste Hulp Bij Staycation-kit! Deze tip komt uit het Staycation handboek van Your Little Black Book. Na het doorlopen van alle vorige tips heb je vast een goed beeld van alles wat jouw perfecte staycation kan bevatten. Nu kun je voor verschillende situaties een EHBS-kitje samenstellen. Zo ben je voor alles voorbereid en kun je zorgenloos en ultiem genieten van je vrije dagen.

Om je op weg te helpen heb ik hieronder wat voorbeelden van EHBS-kits.

De bankhangkit - Voor regenachtige, koude en grauwe dagen

• Lijst met films
• Dekentje
• Diepvries pizza
• Chocomelk poeder
• Marshmallows
• Grote beker (voor de warme choco)
• Geurkaarsjes
• Chippies
• Bakmixen
• Puzzels of knutselspul
• 1 boek of audiobook

De picknick kit - Voor wandel of fietstochtjes op warme dagen

 • Picknickkleed
 • Servies en bestek setje(s)
 • Boodschappenlijstje
 • Koeltas met koelelementen
 • Bal of badminton set
 • Boek of tijdschrift
 • Oortjes
 • Zonnenbrand
 • Lijstje met fietsroutes in Den Haag

De Cubaanse tuin of balkon kit

 • Mojito ingrediënten (rum, limoensap, munt)
 • Cola (+rum = Cuba Libre)
 • Strohoedje
 • Cuban spotify playlist
 • Ingelijste afdrukken van de mooie gekleurde huizen
 • Ongesneden ananas
 • Bowlingshirt en kaki broek of fleurige maxi jurk
 • Cubaanse recepten (voor de kokers)
 • Of thuisbezorg aanraders (voor de niet kokers)
 • Spaans woordenboek

Meer studentennieuws

Tuin Opknappen
Kerstdiner
Abonneren op