← Terug naar overzicht

Zo vind je een kamer rondom Den Haag!

Als je studeert in Den Haag is het logisch om er (uiteindelijk) een plekje te zoeken. Dichterbij de hogeschool, de stad en studiegenoten wonen is ideaal. Helaas is Den Haag voor studenten nog altijd een dure stad om te wonen. Daarom heb ik uitgezocht wat de beste en betaalbare plekjes zijn rondom Den Haag.

Delft

Delft is een echte studentenstad en dit zie je duidelijk terug in het huizenaanbod. Er is veel meer plek voor studentenkamers dan in Den Haag. Als je kamernet afstruint kom je dan ook talloze advertenties van studentenhuizen tegen. Dit is een prachtige locatie om te wonen, vaak met uitzicht over de Delftse grachten en een goede tram- en treinaansluiting. Je bent in een mum van tijd met de trein in Den Haag dus in Delft wonen is echt niet alleen voor Delftse studenten weggelegd.

Tip: voor extra info over wonen in Delft kun je terecht op de website Delft Studentenstad.

Leiden

Ook in Leiden is er een bruisende studentencultuur. Waar in Den Haag de studentengroei niks aan de woningmarkt veranderde, is dat in Leiden overduidelijk wel gebeurd. Bij het zoeken op kamernet zie je dat de grootste betaalbare kamers bijna allemaal in Leiden te vinden zijn. Ook hier zijn veel studentenhuizen en je kunt zelfs kiezen hoe actief het huis is. Sommige huizen doen echt alles met elkaar en hebben verplichte uitjes. Andere zijn juist weer heel erg op zichzelf. Bedenk wat bij jou past en er is vast een type huis dat daar bij past.

Tip: voor extra info over wonen in Leiden kun je terecht op de website Leiden Studentenstad.

Rijswijk

Rijswijk is niet echt een bekende plek voor studenten en de woningen zijn er ook vaak aan de wat duurdere kant. Toch is dit waar je potentieel een pareltje kunt vinden. Hier zijn namelijk genoeg huizen waar meerdere mensen onder een dak wonen en daar komen wel eens kamers vrij. Dit is vaak niet zoals in Delft een typisch studentenhuis, maar omdat studenten niet snel aan Rijswijk denken, is de kans wel groter dat je iets vindt! Ook zijn de huizen in Rijswijk ruimer gebouwd dan in Den Haag en kun je dus voor dezelfde prijs een grotere kamer vinden. Zo was mijn eerste kamer hier 25m² met balkon!

Tip: lees hier meer over in mijn blog Mijn eerste studentenkamer

Verleg je grenzen nog verder!

Als je ook hier je paleisje niet gevonden hebt, kun je altijd nog iets verder kijken. Het ligt misschien niet meteen voor de hand maar veel studenten in Den Haag wonen in steden als Rotterdam of Schiedam en dit is nog altijd binnen een straal van 10km van Den Haag. Kijk daarom op websites als Kamernet.nl en stel de filters wat ruimer in. Waar je in advertenties vooral op moet letten, is een locatie met goed openbaar vervoer. Het is altijd beter om in Rotterdam te wonen en elke 5 minuten met de tram naar het station te kunnen dan in een uithoek van Den Haag waarbij de dichtstbijzijnde halte 15 minuten fietsen is.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op