← Terug naar overzicht

Romantische Valentijnsdag plekjes in Den Haag

Leuke date plekken voor Valentijnsdag

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Dit jaar valt het heel handig op een vrijdag, dus kun je flink uitpakken! Maar een leuke date bedenken is niet altijd even makkelijk. Daarom zal ik je vertellen over de leukste plekjes om deze valentijnsdag met je lief te vieren!

The classic dates

Met je date uiteten gaan is natuurlijk een beetje een cliché, vooral met Valentijnsdag. En het is ook dè dag waarop een tafeltje bemachtigen lastig kan zijn. Zonder reservering is het eigenlijk bijna onbegonnen werk, zelfs de McDonald's heeft wel eens een overvol restaurant vanwege een Valentijnsactie. Wat zijn dan leuke plekjes om te reserveren? Dit zijn mijn tips: 

The Penthouse 

The Penthouse is een restaurant op de 42e verdieping van The Hague Tower, vroeger Het Strijkijzer. Het ligt vlak naast Station Holland Spoor en geeft een prachtig uitzicht op heel Den Haag en omstreken! Voor Valentijnsdag zijn er twee speciale menu’s opgesteld. Wat dit precies inhoudt is nog een beetje geheim, maar zal in elk geval een heerlijk luxe combinatie van gerechten zijn, speciaal uitgekozen door de chef van het restaurant. Let wel, dit restaurant is aan de prijzige kant. Ga je dus voor een eerste date dan is dit misschien een beetje too much. De ervaring van prachtig uitzicht, een luxe gevoel en nieuwe smaken zijn natuurlijk wel een perfecte cocktail voor een stelletje die al langer stapel op elkaar zijn! Voor meer info over dit speciale arrangement of reserveren kun je een kijkje nemen op de Valentines event pagina van The penthouse.

Le Connaisseur

Elke goeie relatie heeft door dat de liefde niet draait om veel geld aan elkaar spenderen, maar vooral om gezellig samen te zijn. Een goeie zeer betaalbare optie om wat minder uit te geven en er toch een speciale dag van te maken is bij Le Connaisseur dineren. Hier betaal je een vaste prijs voor een 3 gangen menu en dit begint bij een lage prijs van €15,90 per persoon! Er zijn verschillende opties dus kijk vooral eventjes op de website van Le Connaisseur wat er allemaal mogelijk is. Let op: Weinig vega opties. Wel kan vlees of vis soms vervangen worden, raadpleeg de menukaart.

TIP: Je kunt ook meteen een diner + film arrangement bestellen en voor de klassieke dinner and a movie date gaan!

The romantic dates

Uit eten gaan kun je eigenlijk elke willekeurige dag van het jaar doen, maar dit is wel een extra speciale dag natuurlijk. Een romantische wandeling na al dat lekker eten is dan de kers op de taart! Den Haag heeft hele mooie plekjes om langzaam langs te slenteren en elkaar de volledige aandacht te kunnen geven. Misschien langs één van deze onontdekte pareltjes van Den Haag? Telefoon op stil en zien wat de avond brengt.

De Hofvijver en de Lange Poten

Een prachtige route om te lopen is langs de Hofvijver over het schelpenpad. Je hebt uitzicht op het kalm kabbelende water, het mysterieuze eilandje in het midden en de bijna sprookjesachtige torentjes van het Binnenhof. Vanaf daar kun je zo doorlopen naar het Lange Voorhout en in het middenpad onder de bomen door het lange pad langzaam af gaan. Aan de zijkanten zijn mooie ouderwetse lantarens en prachtige gietijzeren bankjes. In het donker is het net een stapje terug in de tijd.

Valentijnsvaart

Neem je date mee op een prachtige rondvaart door de wateren van Den Haag. Ooievaart organiseert dit jaar ook speciaal een rondvaart voor Valentijnsdag. Dit is inclusief een lekker glaasje prosecco tijdens de rit en wordt heerlijk afgesloten met een 3 gangen diner bij Kaai13! De rondvaart zal alleen verliefde stelletjes meenemen, dat is echt een vereiste bij het boeken! Met €49,50 per persoon is dit wel de duurste van de lijst, maar je krijgt er wel een hele romantische tocht en een heerlijk diner voor terug! Kijk voor het reserveren op de valentijnsvaart pagina van Ooievaart en om alsvast in de stemming te komen en te spieken op de menu kaart zou ik even kijken op de website van Kaai13.

The thrilling dates

Endorfine, adrenaline, spanning en sensatie. Wil eens iets anders doen en er een beetje pit in gooien? Dan zijn de volgende date ideeën wat voor jou!

Reuzenrad op de Pier

Wil je de hoogte in, maar iets minder blut zijn de volgende dag? In het reuzenrad op de Pier kun je voor €34,50 p.p in een privé gondel op grote hoogte genieten van een heerlijk 2-gangen diner inclusief drankjes. Zoals we kunnen verwachten zal 14 februari wel gauw vol zijn, maar dit leuke uitje is elke week van vrijdag t/m zondag te vieren end dus perfect als je deze dag van de liefde liever net buiten alle drukte en hectiek wilt vieren. Voor meer info of reserveren kun je terecht bij de website van de Pier.

Horror filmpje

Volgens onderzoek maken we bij verliefdheid en angst vergelijkbare stofjes aan. Onze hersenen projecteren daarom vaak de angststofjes als verliefdheid. Bij het kijken van een enge film met je (soon to be) lief vergroot je dus het verliefdheidsgevoel extra. Bij schrikmomenten in elkaars armen vallen is uiteraard ook een bonus. Zorg wel dat de film weer niet tè eng is. Dat kan de date juist in de soep laten lopen. Een goeie scary movie met een paar jump scares die niet al te eng is is Cabin in The Woods. Het is wel eng, maar vaak ook lachwekkend slecht. Dat houdt de balans er een beetje in. Voor net iets minder eng en iets meer comedy zou ik voor Game Night gaan! Wil je een klassieker dan is Scream hier natuurlijk perfect voor. Of je nu net nieuwe liefde wilt laten bloeien of juist weer wat passie in je relatie wilt brengen, met deze films lukt het wel!

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
Haagse biertjes
Abonneren op