← Terug naar overzicht

De leukste winterse activiteiten in Den Haag

In 2005 werd de maandag in de laatste volle week van januari uitgeroepen tot Blue Monday. Dit zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn, volgens de formule van een psycholoog. Goede voornemens zijn dan vaak mislukt, de dagen zijn nog altijd donker en het vakantiegevoel is als sneeuw voor de zon verdwenen. En dan is het ook nog eens maandag! Gelukkig is deze 'formule' volgens talloze wetenschappers dikke onzin. Toch willen we het zeker voor het onzekere nemen. Ik zocht daarom voor je uit welke leuke dingen er in Den Haag te doen zijn om die winterdip te vermijden!

Schaatsen bij Cool Events Scheveningen

Elk jaar wordt Scheveningen in de wintermaanden omgetoverd tot een prachtig winter wonderland. Er is een giga schaatsbaan van 600m² genaamd ‘Kurhausplein on Ice’. De schaatsbaan wordt omringd door heerlijk verwarmde terrassen. Hier kun je lekker neerploffen voor een winterse hapjes en een glas glühwein (of 2). Dit winterparadijs is te bezoeken tot 26 januari. Tickets zijn exclusief schaatsen 6 euro en inclusief schaatsen 10 euro voor een hele dag. Als je vaker of met een groep wil gaan, kan je ook een 5 of 10 rittenkaart bestellen. Dit kan gemakkelijk via de website van Cool Event Scheveningen. Als je er op Blue Monday zelf heen gaat, moet je ook even langs de brasserie in de Palace Promenade gaan. Iedereen krijgt daar op blauwe maandag een gratis kopje koffie om de stemming er in te houden!

Shoppen in Den Haag als Retail Therapy 

Oke, Blue Monday is misschien een grote hoax, maar dat betekent niet dat je hier niet gretig gebruik van kunt maken. Een bekende tactiek om een dipje tegen te gaan is geld uitgeven, maar na de feestdagen is de portemonnee vaak al leger dan we zouden willen. Maar net als met Black Friday beginnen steeds meer winkels op dit soort dagen met kortingen te strooien! De website blackfridaysupersale.nl heeft daarom ook een overzicht van winkels die korting geven op Blue Monday. Lees dus snel welke winkels je kunt bezoeken voor wat shopping endorfines zonder je spaarrekening compleet te plunderen.

Wandelen in Den Haag

Een fijne wandeling door het verlichte centrum of onze prachtige duinen is natuurlijk ook een goede manier om de 'blauwe maandag mythe' te ontkrachten. Neem gezellig een vriend of vriendin mee. Dan kun je onder het genot van kop warme chocomelk bijvoorbeeld kletsen over wat 2020 alweer voor leuks heeft gebracht. Geen enkele formule of wetenschapper die jou nu nog wijs kan maken dat dit geen top dag wordt!

Meer studentennieuws

Haagse biertjes
Studiespullen
Abonneren op