← Terug naar overzicht

Tips: zo regel je alle zaken rondom je eigen stekkie!

op jezelf wonen inboedelverzekering

Wat mij betreft, is het op jezelf wonen echt één groot feest. Op het schoonmaken na dan, maar verder vind ik het superfijn. Misschien woon jij net op jezelf, of ben je nog even aan het aankijken of je je nieuwe studie wel leuk genoeg vindt voordat je naar je nieuwe studentenstad verhuisd. Hoe dan ook, deze blog is handig om te lezen als je (net) op jezelf woont of van plan bent om op jezelf te gaan wonen.

Vaste lasten

Je hebt je vaste lasten zoals je huur, gas/water/licht en je zorgverzekering die betaald moeten worden. Hier kun je op besparen door jaarlijks goed te vergelijken. Maar ook abonnementen zoals je telefoonabonnement, Netflix en Spotify kosten je geld, maar kunnen goedkoper! Zo kun je bij KPN korting krijgen op je telefoonrekening als je ook internet afsluit. Soms gaat dat voor jou niet op, maar misschien wel bij je ouders. Laat het telefoonabonnement bij je ouders afschrijven en maak het geld over naar je ouders. Heb je ook gelijk geen MKB-registratie op je naam staan ;). Netflix doe je met je vriendengroep want je kan met meer schermen op één account en bij Spotify maak je ook een familie aan. Je moet het een beetje slim spelen, maar dan kan je echt geld besparen!

Je plekje verzekeren

Verzekeren kost altijd een hoop geld, maar is wel belangrijk. Als je namelijk geen verzekering afsluit en er raast een storm over je huis waardoor er veel schade ontstaat binnen, ben je heel ver van huis. Er zijn verschillende verzekeringen die je kan afsluiten die te maken hebben met je woning. Veel verzekeringen heb je niet nodig als je een kamer of appartementje huurt, maar dan is het wel verstandig om na te gaan of je huisbaas deze heeft afgesloten. Dit gaat om een glasverzekering of een opstalverzekering. Toch is er één verzekering die we je echt aanraden om af te sluiten: de inboedelverzekering

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering gaat over jouw inboedel, wat inhoudt dat alle spullen die in jouw huis staan verzekerd zijn. Dit gaat om je bed, televisie, je bank, gordijnen en je laminaatvloer die je zelf - met veel moeite - hebt gelegd. Maar ook je kleding, je verzameling schoenen, servies in de keuken en noem zo maar op. De inboedelverzekering betaalt uit als je schade hebt na brand, of als er na een storm een enorme lekkage ontstaat en daarmee je bank en kasten worden aangetast. Ook als er wordt ingebroken staat de inboedelverzekering voor je klaar, maar let wel op! Er zijn strikte regels rondom het uitbetalen na een inbraak. Zo moet je altijd de deur op slot draaien, moet er vaak bewijs zijn van inbraak zijn én moet er aangifte gedaan zijn bij de politie. Voor studentenkamers in studentenhuizen zijn er ook speciale regels. Als jouw kamer niet op slot kan en er worden dingen gestolen, kan je het wel op je buik schrijven. Lees dus goed de voorwaarden van de inboedelverzekering door en draai altijd je deur op slot! 

Ga jij binnenkort op jezelf wonen of woon jij net op jezelf en kan je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan de blog van onze blogger Robin met tips voor eerstejaars die uit huis gaan!

Meer studentennieuws

Haagse biertjes
Studiespullen
Abonneren op