← Terug naar overzicht

Hoe overleef ik: De Haagse Hogeschool

Zelf studeer ik al een paar jaar op de Haagse Hogeschool en kan er dus van alles over vertellen, maar ik houd het bij het belangrijkste. Wat zijn goeie studeerplekken en waar haal je het beste de liters koffie die je ongetwijfeld nodig gaat hebben.

Studieplekjes

Hoe je het beste werkt en studeert verschilt een beetje per persoon. De een wil stilte en de ander kan dan júist niet focussen. Gelukkig is de Haagse van alle markten thuis.

Bibliotheek

Een beetje voor de hand liggend, maar ik krijg hem toch heel vaak als tip door de verschillende type ruimtes. De 1e ruimte is er een met computers, medewerkers voor vragen en archieven. Dit is perfect voor studeren in rust maar met geluiden en gesprekken om je heen. Loop je door naar de 2e ruimte erachter dan is het al wat rustiger. Hier zijn open en afgeschermde plekken en computers aanwezig. Zacht praten is toegestaan. Wil je echt complete silence? Dan moet je nog 1 verdieping naar beneden voor de 3e ruimte. Dit is de stilste plek die er te vinden is in school.

Opleidingsruimtes

Veel opleidingen hebben een vast deel van de school voor lessen, project tentoonstellingen en waar docenten te vinden zijn. Waar dat is hangt van je opleiding af. Voor mijn opleiding is dit bijvoorbeeld het Ankerpunt van Slinger verdieping 6. Perfect voor mensen die graag wat meer geluid en mensen om zich heen hebben tijdens het studeren. Docenten op loopafstand, studenten met dezelfde vakken en vaak ook nog in de buurt van het frontoffice van jouw faculteit. 

Tip: Benieuwd naar mijn studie? Lees dan deze review over CMD aan de Haagse Hogeschool.

Lege lokalen

Je hèhè, maar hoe vind je die? De Haagse is, zeker in de toets periodes, propvol. Een leeg plekje vinden lijkt soms echt onmogelijk. Daar heb ik 2 tips voor:

Lokaal roosters

Wat veel studenten niet weten is dat je op bij het rooster portaal, naast een vak of een klas, ook gewoon een ruimte kunt selecteren. Zo kun je precies checken welke ruimtes er wel en niet gereserveerd zijn.

Rooster lokalen

Soms lijkt een lokaal de hele dag vrij maar zijn mensen je toch voor. Zit je weer uren te zoeken. Niet doen! Ga naar het frontoffice van jouw faculteit vraag om een lokaal te reserveren. Let op! Dit kan niet altijd, maar nooit geschoten is altijd mis ;)

Koffie

De brandstof voor elke student, mits het een beetje te drinken is. Naast een goeie werkomgeving is dit bijna net zo belangrijk, vind ik ;). Hieronder de slechtste, de medium en de beste koffie in en rondom de HHS en waarom ik dit vind, dit zo is. Doe er je voordeel mee!

De slechtste koffie - De koffieautomaten

Doe het niet. Toegegeven, je portemonnee is er blij mee, maar daar is ook alles mee gezegd.

De medium koffie - De foodcourts

Je krijgt korting met de stempel kaart èn extra korting als je je eigen beker meeneemt. Er is variatie en het wordt met liefde door de medewerkers voor je klaargemaakt. Lekker, op meerdere locaties te halen en voordelig.

De beste koffie - AH to go

Voordelig, nooit een rij, vlak naast de school, gratis siroop smaakjes en met de app kun je ook nog sparen voor een gratis koffie! De app heeft dezelfde actie voor croissantjes en een stuk fruit en vaak ook lunch deals dus zeker even checken. Als je even een break met frisse lucht nodig hebt of vlak voor je les snel wat wilt halen is dit je beste èn lekkerste optie.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op