← Terug naar overzicht

Zo doe je dat: besparen op je vaste lasten!

energie gaslicht

Woon jij sinds afgelopen zomer voor het eerst op jezelf? Ik hoop dat het je bevalt, al kan dat bijna niet anders ;). Wel heb je waarschijnlijk gemerkt dat het op-jezelf-wonen-leven niet bepaald goedkoop is. Er moet gegeten worden, was- en schoonmaakmiddelen moeten worden gekocht, je wilt af en toe wat nieuwe kleding en dan hebben we het nog niet eens over de vaste lasten. En leuke dingen doen, dat moet in sommige maanden soms even wachten. Inmiddels woon ik al ruim 5 jaar op mijzelf en dus heb ik een hoop tips voor je waardoor je iedere maand tientallen euro's goedkoper uit kan komen! Hoe? Dat lees je hieronder!

Besparen op je energie

En wat is beter dan maandelijks standaard een paar tientjes goedkoper uit te zijn? Waarschijnlijk heb je gewoon dezelfde energieleverancier aangehouden als de vorige bewoner, maar echt: ga energie vergelijken! Je kan dan tot wel €300 per jaar goedkoper uitkomen en dat geld kun je best goed gebruiken gok ik. Wat ook lekker is, is dat ze je helpen met de overstap waardoor het helemaal easy peasy wordt!

Slim met energie omgaan

We weten allemaal dat het scheelt als je in de winter de verwarming een graadje lager zet en tochtstrips plaatst in scheve, oude huizen. Maar je kan ook op een andere manier slim omgaan met je energie. Zo kook ik altijd de juiste hoeveelheid water voor in m'n waterkoker, waardoor ik minder lang gas hoef te gebruiken. En wil je graag een aardappelgerecht uit de oven maken? Maak dan de rest van je maaltijd ook in de oven zoals groenten en een stukje vis. Je oven warmt toch al helemaal op, dan kan je net zo goed alles in de oven maken!

Folders checken

Misschien deden jouw ouders het vroeger ook wel; alle folders checken. Toen vond ik het een beetje overdreven, maar sinds ik uit huis ben, ben ik helemaal voor! Gelukkig is het voor ons wat makkelijker - en milieubewuster - want je kunt gewoon de Spotta-app downloaden. Selecteer de supermarkten en drogisterijen waar jij het liefste komt en check ze regelmatig. Check de app als je wacht tot je oven is voorverwarmd, als je wacht op de tram of op zondagavond met een theetje op de bank. Koop producten die in de aanbieding of Bonus zijn. Weet je niet wat je moet koken met de producten in de aanbieding? Een website zoals de Allerhande biedt je altijd heerlijke oplossingen!

Timing is alles

Bij de aanschaf van nieuwe producten is timing het allerbelangrijkste. Voor elektronische producten is het handig om de jaarlijkse BTW-actie van de MediaMarkt af te wachten. Of het aan te schaffen op bijvoorbeeld Black Friday. Een andere tip: probeer bij elektronische producten altijd te zorgen dat het een A label heeft. Dit betekent dat het product een zuinig label heeft, wat weer ten goede komt voor je energierekening!

Kan je nog wel wat extra hulp gebruiken bij het besparen op je uitgaven? Onze Haagse blogger Dieuwertje schreef een blog over besparen op je dagelijkse uitgaven!

Meer studentennieuws

inflatable donut
Abonneren op