← Terug naar overzicht

Tips: zo overleef je de dure decembermaand!

spaartips

December is oh zo gezellig, maar kost je vaak ook een hoop centen. Cadeautjes voor je huisgenoten en familie, een kerstige outfit en misschien wel een weekendje weg in de kerstvakantie. Het is – helaas pindakaas - allemaal niet gratis. Daarom vind je in deze blog tips om de dure decembermaand te overleven!

Bespaar op je dagelijkse uitgaven

Als je deze weken op je dagelijkse uitgaven bespaart, houd je – als het goed is – wat geld over voor extra uitgaven. En als het bevalt kan je dit bespaarpatroon natuurlijk ook volhouden voor de rest van je studententijd! Zo kun je al een heleboel besparen door niet buiten de deur te eten of eten te bestellen. Koop dus geen broodjes in de kantine, maar smeer ouderwets je boterhammen thuis. Ga ook niet uiteten met je vrienden, maar kook gezellig bij iemand thuis. Je kunt nog extra besparen door tijdens het boodschappen doen op de aanbiedingen te letten. Zo heeft Jumbo elke week een nieuwe bier aanbieding. Handig als je een feestje geeft of als je gewoon graag een biertje drinkt met je huisgenoten ;). Mocht je niet weten of er een Jumbo bij jou in de buurt zit, dan kun je met deze winkelvinder de dichtstbijzijnde Jumbo vinden.

Tip: wil je structureel geld besparen? Check dan ook of je andere vaste lasten zoals je gas, water, elektra, telefoonabonnement en verzekeringen goedkoper kunnen.

Koop cadeautjes in de aanbieding

Gelukkig vind je in de meeste winkels een heleboel afgeprijsde artikelen rond sinterklaas en kerst. Maar let wel op! Soms is de ‘van-prijs’ gewoon opgehoogd en krijg je helemaal niet zoveel korting als je denkt. Een andere manier om goedkope cadeautjes te scoren is door kortingsacties in de gaten te houden. Ook krijg je bij veel winkels korting op vertoon van je studentenpas. Het loont dus om dit even uit te zoeken!

Tip: het goedkoopst is natuurlijk om een cadeau zelf te maken. Hoewel het tijd kost om zelf iets te maken, is het vaak wel hartstikke leuk om te krijgen en geven. De ontvanger ziet dan ook echt dat je veel aandacht hebt besteed aan zijn of haar cadeau. Inspiratie nodig? Kijk dan eens op Pinterest. Als je de zoektermen ‘diy gifts’ of ‘diy christmas gifts’ in de zoekbalk typt, kom je al een heel eind!

Verkoop spullen die je niet meer nodig hebt

Er zijn tegenwoordig een heleboel handige apps en websites waar je spullen kunt aanbieden die je niet meer nodig hebt. En dit is een hele eenvoudige manier om wat extra cash binnen te halen om die dure maand te bekostigen! Ga dus eens grondig door alle kasten in je studentenkamer en je kamer bij je ouders thuis. Misschien vind je wel oude (studie)boeken, smartphones, ongedragen kleding of andere onnodige hebbedingetjes waar je een goede prijs voor kunt krijgen. Bijkomend voordeel: als je toch alle kasten uitpluist, kun je meteen een grote schoonmaak houden!

Bespaar op je kerst outfit

Vooral voor de vrouwen onder ons is dit een hele moeilijke. Met al die glitterende jurkjes, hoge hakken en comfy truien in de etalage is het moeilijk om niet iets te kopen. Maar als je niet te veel wilt uitgeven in december, is het verstandig om eerst even in je kast te kijken. Waarschijnlijk koop je elk jaar een nieuw setje voor kerst. Grote kans dus dat er achterin je kast nog wel een glittertop of kersttrui ligt die je weer aan kan tijdens de feestdagen!

Meer studentennieuws

Nederland
Abonneren op