← Terug naar overzicht

Checklist: dit heb je nodig als je op kamers gaat!

kamers inrichten

Het is eindelijk zover: je gaat op jezelf wonen! Als je voor het eerst op kamers gaat, is er een heleboel waar je aan moet denken. Toen ik voor het eerst op kamers ging, had ik helemaal geen plan. Elke keer als ik dan net naar de bouwmarkt of meubelwinkel was geweest, kwam ik erachter dat ik weer wat anders nodig had. In deze blog vind je daarom dé checklist voor als je op kamers gaat. Zo weet je precies wat je nodig hebt en voorkom je een hoop nutteloze ritjes naar de winkel!

Klussen in je kamer

Als je wilt klussen in je kamer, kan je dat het beste doen als hij nog leeg is. Meet je kamer goed op en maak een plan van wat je wilt doen. Zo kun je vooraf een lijstje maken waardoor je precies weet wat je nodig hebt. En hopelijk niks vergeet ;).

TIP: wil je wat kleur op de muren maar vind je een hele muur te heftig? Schilder dan de onderste helft van een of meerdere muren in een kleur en laat de rest wit. Zo krijg je een heel tof effect én het geeft meer diepte aan je kamer!

Slapen in je studentenkamer

In je studentenkamer moet je natuurlijk lekker kunnen slapen. Helaas zijn de meeste kamers krap en is het best wat gepuzzel om je bed zo gunstig mogelijk neer te zetten. De meeste studenten kiezen voor een twijfelaar: lekker ruim als je alleen slaapt en precies groot genoeg als iemand blijft slapen. Heb je geen zin om met het matras te slepen? Bestel je matras dan online en laat hem bezorgen, bijvoorbeeld door matrasaanhuis.nl. Vergeet ook niet om kussens en dekens mee te nemen bij je ouders of te kopen natuurlijk. Bij een nieuwe kamer hoort uiteraard ook nieuw beddengoed. Het bed krijgt waarschijnlijk een prominente plek in je kamer, dus koop beddengoed in de stijl van je nieuwe kamer.

Opbergen in een kleine kamer

Als student wil je dat jouw opbergmeubels zo min mogelijk ruimte innemen, maar ook genoeg plek bieden om alles op te bergen. Heb je een hele kleine kamer? Werk dan in de hoogte. Hang bijvoorbeeld hoge kastjes aan de muur, zodat je eronder nog andere meubels kwijt kunt. Heb je een krappe kamer, maar een hoog plafond? Neem dan een smalle kast die tot het plafond komt. Zo maak je maximaal gebruik van de hoogte, zonder te veel ruimte op de vloer kwijt te zijn. Het is ook handig om extra opbergruimte onder je bed te creëren. Sommige bedden hebben al een ingebouwde opbergruimte. Je kunt natuurlijk ook afsluitbare boxen kopen die precies onder je bed passen.

Studeren in je kamer

Met een beetje geluk heb je ook nog wat ruimte over voor een klein studeerhoekje. Zorg voor een bureau waar je genoeg ruimte hebt om je spullen kwijt te kunnen die je nodig hebt tijdens het studeren. Het is ook belangrijk om een bureaustoel te kopen die bij de hoogte van je bureautje past of verstelbaar is. Zo voorkom je dat je verkeerd zit als je leert en klachten krijgt. Hang wat planken boven het bureau als je je studieboeken en andere materialen kwijt wilt, zonder al te veel ruimte te verliezen.

Accessoires voor je studentenkamer

Als je voor het eerst op kamer gaat, is het ook belangrijk dat je je er thuis voelt. Zorg daarom voor wat gezelligheid met accessoires. Koop bijvoorbeeld wat extra kussentjes voor op je bed, een toffe poster voor aan de muur en wat fotolijstjes voor foto’s van je dierbaren.

Meer studentennieuws

Haagse biertjes
Studiespullen
Abonneren op