← Terug naar overzicht

4x Besparen op je dagelijkse uitgaven

Spaarpot

Leven in een grote stad is alles behalve goedkoop. Hoge huur, een Appie op elke hoek en veel te veel leuke koffietentjes en winkeltjes. Daarom 4 tips om dit allemaal een beetje betaalbaarder te maken.

Skip de Starbucks

Het is heel verleidelijk, koffietje op het station, even langs de Starbucks of op school even snel wat halen. En dat dan elke dag. Ik heb een uitgerekend met een vriendin hoeveel die grap kost en we schrokken ons dood hoeveel we elke maand aan koffie buiten de deur uitgaven! De makkelijkste tip hiervoor is: Zelf koffie meenemen! Koop een goeie thermosfles en vul deze met precies hoe jij je koffie het lekkerste vindt. Is ie leeg? Er zijn heel veel plekjes waar je korting krijgt als je je eigen beker meeneemt, zoals bij de Kiosk! Wel eerst even omspoelen 😉Heb je toch graag koffie met een smaakje? Mijn bespaar tip is om dan je koffie bij de AH To Go naast de Haagse Hogeschool te halen. Hier Kun je zelf vanille, caramel en hazelnoot siroop gratis toevoegen en kun je met de app sparen; elke 5e koffie is dan helemaal gratis!

De Haagsche markt

De Haagse markt is een begrip in Den Haag. En niet zomaar! Hier kun je voor minder dan een tientje hele bergen groente en fruit halen. Zorg dat je wat later op de dag gaat, dan willen de verkopers van hun voorraad af en is alles nog goedkoper. Bij de supermarkt ga je het niet voor die prijs vinden! Zo kun je ook makkelijk goedkoop wat gezonder gaan leven.

Koken zonder verspilling

Iets te veel ingeslagen en nu veel over? Geld besparen lukt natuurlijk niet als je steeds de helft weg moet gooien. Koop daarom vooral groente en fruit waar je nog meer mee kunt.
Spinazie, paprika maar ook courgette kunnen bijvoorbeeld makkelijk in een blender gegooid worden. Deze groente puree kan bijvoorbeeld door de pasta saus voor wat extra vulling en vitamientjes. Of doe wat fruit er bij in voor een lekkere smoothie. Ook kun je met left-over groente een lekkere frisse lunch wrap maken. Van appels, bananen en peren kun je als ze overrijp zijn geworden heerlijke appelmoes variaties maken door ze simpelweg langzaam te laten gaarkoken. Lekker voor in de yoghurt of als tussendoortje.

De action

Mijn favoriete winkel! Hier kun je heel goedkoop dingen als wasmiddel inslaan. En nee, niet alleen hun eigen merk. Er is ook voor een schappelijk prijsje wasmiddel van Ariël, Omo of Robijn te vinden! Wil je lekker ruikende wasjes die het hele huis opfleuren? Neem dan meteen de geurparels mee! Een flesje van nog geen 3 euro gaat 16 wasbeurten mee. Het ruikt veel sterker dan wasmiddel of wasverzachter en kan gewoon direct in de trommel mee. Bij deze winkels kun je ook heel handig dingen halen waarvan het merk niet zo uitmaakt. Glazen, borden of nieuw bestek zijn hier bijvoorbeeld een koopje, maar ook met vuilniszakken en wc papier kun je hier flink besparen.

Meer studentennieuws

Borrelplank
Abonneren op