← Terug naar overzicht

De lekkerste vega tentjes van Den Haag

Groenten

We moeten met z’n allen minder vlees gaan eten, dat weten we inmiddels wel. Hoe doe je dat dan met buiten de deur eten zonder elke keer weer voor het patatje te gaan? Ik zal ze vertellen waar je niet alleen heel lekker, maar ook gezond vegetarisch kunt eten.

The leaf

The leaf is een 100% vegetarisch restaurant. Het is opgezet toen de eigenaresse zelf vegetarisch wilde gaan eten en er achter kwam dat er in de stad eigenlijk heel weinig aanbod was. Om toch lekker buiten de deur te kunnen eten en dit voor anderen ook mogelijk te maken is The leaf onstaan. Ze hebben hier veel meer dan alleen wat salades. Veel gerechten zijn gebaseerd op vlees gerechten, maar dan met vegetarische of soms zelfs vegan varianten. Zo hebben miniloempia’s, vegetarische kipsaté, maar ook risotto en vegetarische Moussaka. Het grootste deel van de menukaart is ook nog eens vegan, ook de toetjes! Kokos en mango ijs vervangen bijvoorbeeld de yoghurt of slagroom ijs in de toetjes. Lekker, en ook nog eens heel gezond. Bekijk de rest van de menukaart op de website van The Leaf.

The Veggiesaurus

De veggiesaurus is ook 100% vegetarisch met ook nog uitgebreide keuze voor vegan’s. Ze noemen zichzelf de food dinosaurs. Hun focus ligt op beter zorgen voor jezelf en moeder aarde en dit reflecteert zich ook direct in hun werkwijze. Ze hebben elke week een ander menu en wisselen hierin ook in uit welke keuken ze hun gerechten halen. Wel houden ze de menukaart niet te groot, om voedselverspilling te voorkomen. Helaas hebben ze geen fysiek restaurant, maar je kunt elke week van donderdag tot zondag laten bezorgen. Ook zijn ze in te huren als catering voor evenementen. Voor meer info over hoe je kunt bestellen kun je even een kijkje nemen op de website van The Veggiesaurus.

Hortus

Gelegen aan het prachtige Anna Palownaplein kun je lekker vegetarisch ontbijten, lunchen én dineren! Het concept van Hortus is dat je allerlei kleine gerechtjes kunt kopen en zo je eigen maaltijd kunt samenstellen. Alle gerechten hebben dezelfde prijs van €9.80! Ze raden voor de lunch aan om 3 gerechtjes te kiezen en voor het dineren 4. Het is dus wel een wat duurder restaurant, maar zeker een aanrader. Ze hebben er een borrel menu met vega bittergarnituur en volgens recensies is de bieten carpaccio een must try. Reserveer een tafel via de website van Hortus, and enjoy!

SLA

Wil je echt voor de gezondste optie gaan? Bij de saladebar SLA zit je dan goed! Hun salades hebben allemaal minstens 260 gram groente en als je geen zin hebt in een hap vol bladgroenten dan hebben ze speciaal daarvoor de bowls. Boordevol groente en dat zonder de sla. Ze hebben soep in groot of klein formaat, net waar je trek in hebt, en een uitgebreide keuze aan lekkere gezonde smoothies. Er is zelfs een dessert kaart! Bij SLA kun je lekker, gezond en zonder al te veel poes pas goed eten. Ze beloven dan ook dat je gegarandeerd vol energie naar buiten loopt. Bekijk alvast wat voor lekkers er allemaal te krijgen is op de website van SLA.

Meer studentennieuws

Borrelplank
Abonneren op