← Terug naar overzicht

Nog geen plannen dit weekend? Bezoek Museumnacht Den Haag 2019!

binnenhof den haag

Aanstaande zaterdag 5 oktober is de 10e editie van Museumnacht Den Haag. En om het tienjarig bestaan te vieren, is het de grootste editie ooit met heel veel leuke en interessante activiteiten. Musea zijn natuurlijk altijd leuk om te bezoeken, maar Museumnacht is een ervaring die je niet snel gaat vergeten. Hieronder lees je welke toffe activiteiten en musea er zijn!

Jubileumeditie Museumnacht Den Haag

Dit jaar doen er meer dan 45 musea mee aan Museumnacht Den Haag. Met zoveel keus is er dus echt voor iedereen wat te doen! De meeste activiteiten zijn rond het centrum van Den Haag, maar ook in Scheveningen en Voorburg kun je verschillende musea bezoeken.

Programma Museumnacht 2019 Den Haag

Het volledige programma gaan we hier natuurlijk niet beschrijven. Wel hebben wij een lijstje van onze favoriete musea en activiteiten samengesteld die we zeker willen bezoeken. Naast onze favorieten zijn er natuurlijk nog veel meer musea en tentoonstellingen die een bezoekje waard zijn. Kijk dus vooral even naar het volledige programma van Museumnacht Den Haag 2019.

Rollerdisco in Atrium

Atrium City Hall is eigenlijk geen museum, maar een ontmoetingsplek waar verschillende activiteiten en tentoonstellingen zijn. Museumnacht is hèt moment om er een kijkje te nemen, want dan is er van 20.00 tot 01.00 uur een rollerdisco. Wij gaan dus zeker even langs om een rondje te rollerskaten.

Museum De Gevangenpoort

Achter dit museum gaan een heleboel freaky verhalen schuil, omdat het in de middeleeuwen een gevangenis was. Tijdens Museumnacht worden de eeuwenoude cellen omgetoverd tot escaperoom. Wij zijn er zeker bij!

Gemeentemuseum

Modemeisjes en dansliefhebbers moeten zeker een kijkje nemen bij het Gemeentemuseum. Daar vind je zaterdag namelijk een tentoonstelling over dansmode. Ook zijn er verschillende activiteiten, waaronder 80’s aerobics. Als je wel in bent voor een potje rekken en strekken, moet je hier dus zeker even langs ;).

Museum Meermanno

Het laatste museum op ons lijstje is echt een verborgen pareltje. Museum Meermanno heeft een mooie collectie boeken uit allerlei periodes van de Westerse boekgeschiedenis. Het museum bevindt zich in het huis van een van de ‘stichters’ van de boekenverzameling, zoals die nu is. Deze zaterdag kun je er – naast het bewonderen van de boekencollectie – ook terecht voor een spoedcursus ‘Hakken als een gabber’ en een foto in bijzonder decor.

Info

Museumnacht 2019 is aanstaande zaterdag (5 oktober) van 20.00 tot 01.00 uur. Een kaartje kost €16,50 en kun je online kopen via de website van Museumnacht Den Haag. De afterparty van Museumnacht is in Bleyenberg en helemaal gratis met je Museumnacht-bandje.

Benieuwd welke andere musea de moeite waard zijn? Twee jaar geleden bezocht Manisha Museumnacht 2017 en schreef hier een blog over.

Meer studentennieuws

Borrelplank
Abonneren op