← Terug naar overzicht

Dit zijn de kamer essentials als je op jezelf gaat wonen

dekbedden

Het nieuwe collegejaar gaat bijna van start. Ben jij nog hard aan het werk om je kamer klaar te maken voor school begint? Lekker vloertjes leggen, muren verven en meubels in elkaar zetten. Het is allemaal wat, hè. Maar met alleen de grote meubels ben je er nog niet, daarom vertel ik je in deze blog welke dingen je nodig hebt zodat je lekker ontspannen kan wonen in je nieuwe thuis!

Keuken

De ruimte die waarschijnlijk te smerig is voor woorden omdat je huisgenoten niet van opruimen houden. Dus een aantal dingen die je kunt bewaren in je eigen kamer zijn soms wel handig. Denk aan je eigen borden, bakjes, bestek en misschien wat pannen. Maar iets dat écht essentieel is voor een student(enkeuken) is toch wel een tosti ijzer. Hét apparaat dat jou op een troosteloze dag met heftige kater toch voorziet van een lekker maaltje. Of als je aan het einde van de maand geen geld meer hebt, kun je gemakkelijk je oude brood omtoveren tot een lekkere tosti. Daarnaast raden we een voorraadje koffie, een pannenlap of ovenhandschoenen, aluminiumfolie, én een flesopener aan om aan te schaffen. 't Kan flink balen zijn als je misgrijpt. 

Badkamer

Het ligt natuurlijk aan de staat van de badkamer in je studentenhuis, maar een setje badslippers is altijd handig. Je wilt geen vieze voetschimmels oplopen natuurlijk... Verder raden we aan om een badjas te kopen, zodat je niet naakt over de gang hoeft te lopen ;-) Oja, een voorraad shampoo en douchegel aanleggen is ook verstandig!

Slaapkamer

Jouw slaapkamer is ook je woon-, eet- én studeerkamer dus iets langer stilstaan bij de benodigdheden voor je kamer is wel gewenst. Punt 1: goede wi-fi, want dat is héél belangrijk. Zodat je eindeloos kunt Netflixen, muziek luisteren via Spotify of YouTube, studeren en natuurlijk Tinderen. Over dit laatste gesproken, koop gelijk even een goede voorraad condooms. Je zou maar misgrijpen... Koop ook een kleine EHBO-kit voor de kleine schaaf- en brandwondjes die je oploopt, een zaklamp voor als de stroom (en je telefoon) uitvalt en een paar doosjes paracetamol voor de zware ochtenden. Het leven als student kan soms aardig heftig zijn dus is goed slapen heel belangrijk. Niet alleen je matras is een belangrijk onderdeel van je bed, maar ook een goed dekbed is essentieel voor een goede nachtrust. Er zijn verschillende dekbedden te koop. Er zijn uiteraard verschillende maten, maar denk ook na over het type dekbed. Ik zou gaan voor het vier seizoenen dekbed, dan ben je gelijk klaar voor het gehele jaar!

Moet je nog beginnen met het opknappen van je kamer? Lees dan mijn andere blog over je kamer inrichten in 4 stappen (inclusief tips)!

Meer studentennieuws

Abonneren op