← Terug naar overzicht

Gewoon doen: Pak de elektrische fiets!

elektrische fietsen

Jij maakt het vast ook weleens mee. Zit je zwetend tegen de wind in te trappen, haalt iemand je zonder enige moeite in. Je gaat dan toch twijfelen aan je conditie, "Is mijn conditie echt zo slecht?" Maar terwijl de fietser langzaam in de verte verdwijnt, valt het kwartje: dat is een elektrische fiets!

Mensen op een elektrische fiets zijn lui

Dat is wel een beetje hoe het meerendeel van de normale fietsers over de elektrische fietsers denkt. Maar wist je dat dat enorm meevalt? De fiets biedt weliswaar ondersteuning tijdens het fietsen, maar het is niet zoals bij een brommer of scooter dat de gene op de fiets niets hoeft te doen. Er zijn verschillende standen op de fiets, al is dit wel per elektrische fiets verschillend natuurlijk. Je kunt een klein beetje fietsondersteuning gebruiken als je bijvoorbeeld een knieblessure hebt. Dan hoef je geen kracht te zetten vanuit de knie, maar heb je alleen de beweging, wat goed kan zijn is voor een geblesseerde knie. 

Voordelen

Het is niet waar dat je niet hoeft te trappen, je moét juist trappen want anders slaat de motor niet aan. Dus stop jij halverwege met trappen, dan kom je niet ver want de motor slaat dus af ;-). Het biedt wel fietsondersteuning, waardoor het wel iets minder zwaar wordt. Behalve dat het fietsen iets gemakkelijker wordt, heeft het nog veel meer voordelen. Een elektrische fiets kan een brommer of scooter vervangen, of zelfs een auto als je niet heel ver weg hoeft te zijn. Hiermee verlaag je ontzettend je CO2-uitstoot waardoor je persoonlijk bijdraagt aan een betere wereld! Ook zit je vaker in de buitenlucht, wat altijd ten goede komt van je gezondheid! Doordat je vaker in de buitenlucht zit, vang je meer vitamine D op via het zonlicht, wat je immuunsysteem weer ten goede doet. Omdat je vaker de fiets pakt, zie je meer daglicht en daardoor ga je weer beter slapen met alle positieve gevolgen van dien!

Overtuigd?

Zie je, zo lui en ongezond ben je helemaal niet als je de trotse eigenaar van een elektrische fiets bent! Sterker nog: het is ontzettend goed voor je! Ben je inmiddels overtuigd en zou je best wel je oude stalen ros willen verruilen voor iets spiksplinternieuws? De beste elektrische fietsen kun je gemakkelijk online vinden. Kies welke e-bike het beste bij jou past, je kan natuurlijk ook kiezen voor een echte mountain bike! Wie weet wordt fietsen wel jouw nieuwe favoriete manier van bewegen ;-)!

Meer studentennieuws

op jezelf wonen inboedelverzekering
Abonneren op