← Terug naar overzicht

De leukste terrasjes in Den Haag

De zomer staat al om de hoek! Op een hete dag, wanneer het zweet van je nek druipt, is niks lekkerder dan een goed terrasje pakken. Ik zal je vertellen waar in Den Haag je moet zijn.

De Grote Markt

Als je niet weet waar je moet beginnen is de Grote Markt altijd een goeie plek. Hier heb je een grote verzameling verschillende cafétjes en tentjes. Van cocktails tot speciaal bier en van een koffietje doen tot een goeie instagramable lunch. Op de Grote Markt vind je het allemaal. Ook is er regelmatig wat te beleven zoals optredens, maar speciale feestdagen krijgen ook altijd een plekje op de Grote Markt.

Tip: Is het heel druk, bestel dan altijd bij de bar. Dan weet je zeker dat je niet over het hoofd gezien wordt.

Het Plein

Als je de Grote Markt net iets te druk vindt is het Plein ook een hele goeie optie. Nog steeds gezellig en vol, maar iets meer kans op een tafel voor je hele vriendengroep. Het is ook hier een mengelmoes van restaurants en cafés en ze zijn allemaal tot lekker laat open. Heerlijk met die lange dagen. Gewoon om 9 uur ’s avonds nog met je korte broek in de zon zitten! En als de zon uiteindelijk toch onder gaat kun je lekker bij Millers je avond gewoon voortzetten tot in de late uurtjes.

Grand Café Haagsche Bluf

Ga je een drankje doen met een date of je liefje dan is dit dè plek. Midden in het centrum tussen alle winkels is een klein zijstraatje te vinden die uitkomt op een rustig hofje. Hier kun je ontsnappen aan de drukte en alle shoppers. Voor het terras moet je nog een treetje verder, namelijk de trap op. Het is even zoeken, maar als je eenmaal boven bent waan je je in een prachtig verhoogd terras omringd door natuur. Het heeft een heerlijke romantische sfeer en je zou bijna vergeten dat je in het hartje van het centrum zit. Wil je je date zeker weten verbluffen, pun intended, en het terras zonder verdwalen vinden, kijk dan van te voren even op de website van Grand Café Haagsche Bluf voor de exacte locatie.

Anna Paulownaplein

Aan de andere kant van de stad, vlakbij het Vredespaleis, vindt je tussen alle ambassades en kantoor gebouwen een schattig pleintje. Het is een stuk minder bekend dus heb je een grotere kans op een tafeltje. Je kunt hier bijvoorbeeld lekker lunchen bij de restaurants Bite Me! En ROOM. Ben je meer in the mood voor een dagje nieuwe wijnen proberen dan is Wicked Wines er voor je. Ook is De kamer hiernaast een aanrader. Het eten wordt leuk geserveerd, bijvoorbeeld op een houten plank in plaats van een bord, dus heb je een extra excuus om je perfecte zomerdag uitgebreid vast te leggen.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

kantoor aan huis veneta
verstopte plekjes
Abonneren op