← Terug naar overzicht

Hier scoor je de mooiste kamerplanten in Den Haag

kamerplanten den haag

Plantladies are the new catladies, is iets wat je steeds vaker voorbij ziet komen. Maar planten zijn tegenwoordig niet alleen meer voor de ladies, er bestaan natuurlijk ook plantguys. Het uiteindelijke doel van deze plantguys and -ladies is het hebben van een urban jungle: een jungle in jouw appartement, studio of kamer. Zelf ben ik een enorme fan van planten en probeer ik er zo goed mogelijk voor te zorgen. Iedere keer als er weer een nieuw blad tevoorschijn komt ben ik zielsgelukkig! In deze blog vertel ik je waar je in Den Haag terecht kunt voor de mooiste kamerplanten.

Tuincentrum Hanenburg

Dit tuincentrum heeft twee locaties. De ene locatie zit in de wijk Nieuw Waldeck, en de andere zit in de Bomenbuurt, vlakbij de Fahrenheitstraat. Ik ben regelmatig bij de laatste te vinden. Dit is een stadstuincentrum en ik vind het hier helemaal fantastisch. Alles wat je ziet wil je hebben, en het is goed betaalbaar. Ik loop daar zelden naar buiten zonder een nieuwe verzameling plantjes. 

Tuincentrum Ockenburgh

Als je van plantjes, bloemetjes en mooie spulletjes houdt, dan is het misschien sowieso een goed idee om een keer naar Tuincentrum Ockenburgh te gaan. Je kijkt hier je ogen uit, beloofd! Je kunt hier naast prachtige kamerplanten ook je ogen uitkijken bij de verzameling cactussen die ze hebben. In allerlei kleuren en vormen worden ze verkocht én mocht je niet goed zijn in het verzorgen van planten, dan zijn cactussen je beste vriend. Overigens is dit tuincentrum een echte must visit zo rond de kerst, dan is het daar echt één groot kerstfeest.

Groenrijk de Wilskracht

Dan heb je in Den Haag tegen Leidschenveen aan nog Groenrijk de Wilskracht. Ook hier kan ik mij uren vermaken. Ze hebben een prachtige collectie kamerplanten. Ze hebben hier kleinere plantjes maar ook grote planten. Scoor er gelijk een toffe mand bij voor je nieuwe plant en je huis ziet er direct een stuk toffer uit!

The Hague Seed Center

Wil je het een keer uitproberen om je plantjes vanaf het begin zelf te laten groeien? Dan moet je langs The Hague Seed Center in het centrum van Den Haag. Hier kun je zaadjes kopen voor bijzondere planten, maar ook alles om je eigen moestuin te creëren. Ze verkopen hier ook prachtige cactussen. De website zelf bevat weinig informatie, dus ik zou zeggen loop een keertje langs!

Biologische planten thuis bezorgd

Vind je het belangrijk dat jouw kamerplanten helemaal biologisch zijn? Dan raad ik je Sprinklr aan, een webshop die de aller-, allermooiste planten ooit verkoopt. Ze zijn helemaal vrij van chemische zooi opgegroeid. Als je vragen hebt staan ze je graag te woord én ze hebben een applicatie die jou helpt bij het juist verzorgen van je plantjes. Geen Haags bedrijf, maar wel een duurzaam bedrijf en dat is veel waard.

Wist jij trouwens dat kamerplanten schadelijke stoffen kunnen omzetten naar zuurstof? Naast het feit dat ze ontzettend leuk staan in huis, hebben ze dus ook nog een andere functie. Waar in Den Haag scoor jij je kamerplanten?

Meer studentennieuws

Abonneren op