← Terug naar overzicht

Lekker bezig: Scheveningse strandpaviljoens weren single-use plastics!

Scheveningen strandpaviljoens

Vanaf 1 mei 2019 bannen veertien strandpaviljoens single-use plastics van hun terras. Producten als plastic rietjes, wegwerpbekers, honingzakjes en koffiecupjes zullen dan niet meer te vinden zijn op de terrassen. Alternatieven als afbreekbare rietjes en herbruikbare festivalbekers zullen de plastic wegwerpvariant vervangen.

De deelnemende paviljoens hebben de Plastic Vrij Terras verklaring ondertekend. Hiermee lopen ze vooruit op het verbod op eenmalige plastics, dat vanaf 2021 zal gelden in de Europese Unie. Door deze stap te nemen leveren de paviljoens een belangrijke bijdrage aan vermindering van de hoeveelheid zwerfafval op het strand. Veel single-use plastics zijn lichtgewicht en waaien gemakkelijk weg. Door te zorgen dat deze producten niet meer gebruikt worden, kunnen ze ook niet in zee belanden. 

Strandpaviljoens en andere horeca gelegenheden met terrassen worden opgeroepen mee te doen met de Plastic Vrij Terras actie. Deelname houdt in dat paviljoens al hun single-use plastics op hun terras vervangen met alternatieven, het handvest ondertekenen en kenbaar te maken dat ze mee doen, zodat de consument weet waar ze terecht kunnen voor een zorgeloos hapje of drankje.

De paviljoens waar je deze zomer niet druk hoeft te maken over wegwaaiend plastic, zijn: The Shore, Zanzibar, Manta Beach, Buiten, Naturel, Hartbeach, Solbeach, The Fat Mermaid, Het Puntje, Fonk, Patagonia, Culpepper, Aloha en El Nino.

Lekker bezig! Wij vinden het supergoed dat deze strandpaviljoens zich hard maken voor een schoon strand zonder plastic!

 

Meer studentennieuws

Borrelplank
Abonneren op