← Terug naar overzicht

Scriptie inleveren: zo word je mega trots op je eigen werk!

studentendrukwerk

Als je begint aan je studie dan weet je dat je over een paar jaar, aan het einde van je studie, je scriptie moet schrijven. Geen idee hoe het met jou zit, maar ik zat daar behoorlijk tegenop te kijken. Na jarenlang projecten uitvoeren in projectgroepen, ben je opeens op jezelf aangewezen. Het is 20 weken lang bikkelen en fingers crossed dat je schrijft wat jouw examinatoren willen lezen. Ik heb de afgelopen 20 weken keihard gewerkt aan mijn scriptie en heb deze eind maart ingeleverd. Inmiddels weet ik ook dat ik een voldoende heb én dus ben afgestudeerd, woehoe! In deze blog beschrijf ik mijn meest waardevolle tips voor een fantastisch resultaat.

Aanpak en planning

Je weet het vast: de methode waarmee je gaat werken is het belangrijkste. Deze geeft je houvast, structuur en begeleid je door de komende (helse) weken heen. Vervolgens maak je een planning. Mijn tip: steek tijd in het maken van je planning, want dat is het waard. Ik heb maar wat gedaan, omdat ik niet precies wist wanneer ik wat wilde gaan doen. Maar dit bleek een recipe for disaster te zijn. Het liep helemaal in de soep, en ik kon niet terugvallen op m'n eigen planning. Dus neem 't maar van mij aan: maak gewoon een goede planning. Scheelt een hoop stress!

Wees lief voor jezelf

Ja, een scriptie schrijven kost je 40 uur in de week. De laatste weken misschien nog wel meer, maar je moet jezelf niet kapot maken. Wees lief voor jezelf, plan tijd in om leuke dingen te doen met vrienden. Ik heb in de laatste maand mijzelf een keer twee dagen vrij gegeven. Laptop bleef dicht, ik heb uitgeslapen en leuke dingen gedaan. Ik zat er helemaal doorheen en moest echt even energie opbouwen. Ik voelde me tijdens die twee vrije dagen wel een beetje schuldig, maar daarna had ik weer een berg energie verzameld waar ik de laatste vier weken goed op vooruit kon! 

The Final Touch voor het perfecte resultaat

Zo, en dan is je scriptie zo goed als af. Je moet nog wat laatste dingetjes schrijven en de puntjes op de i zetten, maar verder ben je klaar. Je hebt er 20 weken kei-, en keihard aan gewerkt, dan ga je het toch niet bij je ouders op zolder printen en in een snelhechter proppen?! Nee, nee, je bent meer waard! Je laat gewoon je scriptie printen bij Studentendrukwerk.nl. Het werkt heel gemakkelijk door een Word-document of PDF te uploaden via de website. Je kunt vervolgens kiezen voor kleur of zwart-wit, enkel- en dubbelzijdig laten printen én heb je de keuze uit een hardcover of een softcover. Dan binden ze het ook nog netjes voor je in en kun je kiezen voor een spiraal en hardcover spiraal. En mocht je een tikkeltje achterlopen op je planning, dan kun je het met spoed laten printen en heb je het de volgende dag al in huis. Je kunt voor het gemak ook je scriptie ophalen bij een PostNL punt. Zelf koos ik voor spoed, want dan had ik het maar in huis. De kwaliteit is super en ben echt zó trots op het eindresultaat! Dus wil je net dat beetje extra's doen voor je scriptie, dan zou ik zeker aanraden om je scriptie te laten printen bij Studentendrukwerk.

Op zoek naar andere handige tips over het schrijven van je scriptie? Lees dan onze blog Een begin maken aan je scriptie!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op