← Terug naar overzicht

Voor weinig geld leuke dingen doen in Den Haag in de vakantie

Mauritshuis DenHaagStudentenStad

We zijn financieel nog allemaal aan het bijkomen van de dure decembermaand. Maar zin om leuke dingen te doen, hebben we natuurlijk allemaal. Maar misschien laat je portemonnee het nog niet toe. Daarom heb ik de leukste low-budget activiteiten in Den Haag voor je opgezocht. Eerder al schreef ik een blog over gratis of goedkope dingen om te doen in Den Haag, dus mocht je uit deze blog niet genoeg inspiratie halen, is er nog een blog om te lezen!

Gevangenpoort

De Gevangenpoort is een drukbezocht museum in Den Haag. Het museum ligt pal aan de Hofvijver en heeft een bijzonder verleden. In de 13e eeuw was dit gebouw de toegangspoort tot het Binnenhof. Een aantal eeuwen later werd het een gevangenis en gerechtshof van het machtige Hof van Holland. In het museum zie en beleef je hoe mensen vroeger werden opgesloten, berecht en gestraft. Van dinsdag t/m zondag ben je welkom en met je studentenpas of CJP betaal je maar 5 euro. Heb je een Museumjaarkaart? Dan heb je mazzel, want dan betaal je helemaal niets! 

Rondvaart

Wil je Den Haag eens op een andere manier beleven? Doe dan een rondvaart! Bij De Ooievaart kun je bijna het gehele jaar een rondvaart doen. Je moet wel minimaal 12 mensen optrommelen om de boot te vullen, maar met wat familie en vrienden is die boot zo vol. De kosten van een boot voor 12 personen inclusief schipper en gids is 100 euro. Dus dat is maar 8,30 per persoon!

Mauritshuis

Het Mauritshuis heeft de beste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw in huis. Via het Binnenhof loop je zo naar het Mauritshof, waar je meesterwerken als Vermeers Meisje met de Parel kunt zien, maar ook De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het Puttertje van Fabritius en De Stier van Potter zijn altijd te zien. Een normaal ticket kost 15,50 en met een studenten- of CJP-pas betaal je 12,50. 

Proeverij bij Van Kleef

Tussen 1842 en 1986 werden er allerlei dranken in de distilleerderij Van Kleef geproduceerd. Vanwege het brandgevaar werd in 1986 besloten dat het gesloten moest worden. In het jaar 2000 opende Van Kleef opnieuw haar deuren en kun je daar verschillende proeverijen doen. Voor al €16,50 kun je al terecht, maar je kunt ook kiezen voor uitgebreidere pakketten.

Vredespaleis

Het Vredespaleis, wie kent het niet? Wereldwijd staat het bekend als de tempel van vrede en recht. Een aantal weekenden per jaar opent het Vredespaleis haar deuren voor jou en mij. Voor 11 euro krijg je een rondleiding door het vredespaleis en vertelt een gids je alle dingen die je wilt weten. Er wordt streng gecontroleerd, dus zonder geldig paspoort of identiteitsbewijs of rijbewijs kom je er niet in! Het laatste weekend dat het Vredespaleis haar deuren opent is voorlopig voor het laatst in het weekend van 16 en 17 februari 2019. Zorg wel dat je van te voren tickets besteld!

Waar ga jij je familie of vrienden mee naartoe nemen? 

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Instagram
Abonneren op