← Terug naar overzicht

De mooiste kerstmarkten in Den Haag

De kerstlichtjes in de binnenstad van Den Haag hangen, de winkels zijn versierd en overal kan je kerstbomen zien staan. Maar waar je pas echt de kerstsfeer kan proeven is natuurlijk op een kerstmarkt. Ook Den Haag heeft een aantal leuke markten waar je lekker overheen kan struinen met een glühwein in je hand en Mariah Carey op de achtergrond. Je vindt ze hieronder!

Royal Christmas Fair

Een van de mooiste kerstmarkten in Den Haag en een van de grootste in Nederland: de Royal Christmas Fair. Van vrijdag 14 tot en met zondag 23 december kan je terecht bij de Lange Voorhout in het centrum van Den Haag van 12:00 uur tot 21:00 uur. Er zijn bijna honderd kerstkraampjes vol met glühwein, flammkuchen, poffertjes, bratwurst en appelbeignets. Ook kan je hier originele kerstcadeautjes kopen en genieten van gratis optredens bij fijne kampvuurtjes. Een aantal leuke tips: op 15 december is en een Gospel Night waarbij een professioneel koor een swingende avond vol kerstmuziek verzorgt. Meer zin om zelf te zingen? Dan is donderdag 20 december jouw avond, want tijdens de Christmas Sing Along kunnen bezoekers hun favoriete kerstliedjes meezingen.

Wintermarkt

Op 9 december vindt de jaarlijkste wintermarkt plaats rondom de Grote Kerk in Den Haag: de Prinsestraat, Molstraat, Papestraat, Molenstraat en Annastraat is het toneel van een kerstmarkt geheel in ‘Dickens-stijl.’ Zo zijn er tal van activiteiten er is een vuurspuwer, valkenier, hoefsmid, hoornblazer, verhalenvertellers, kunstschilders en acteur die vertellen over hun leven in de tijd van Dickens. Ook zijn er in de straten van het Hofkwartier doorlopend optredens van muzikanten en zangkoren. De restaurants in de straten maken speciale gerechten klaar en natuurlijk is er ook volop glühwein en warme chocolademelk aanwezig.

Meer kerstmarkten in Den Haag

Op 9 december kun je terecht in de sfeervolle Reinkenstraat in de Haagse wijk Duinoord. Leuk op deze markt is dat je veel speciale kersthapjes en feestelijke drankjes kunt proeven: zo doe je meteen inspiratie op voor het kerstdiner. Ook hier kun je leuke originele kerstcadeaus vinden! In Scheveningen kun je op 16 december terecht voor de Keizerstraat winterfair: veel kraampjes met lekkere gerechten en zowaar een levende kerststal. Op 16 december vindt ook de jaarlijkse kerstmarkt plaats in de Prins Hendrikstraat. Ook hier vind je kraampjes vol met lekker winters eten en drinken in kerstsfeer. Leuk aan deze markt is dat er ook veel kunst, vintage en andere unieke spullen te vinden zijn!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

bitterballen glutenvrij amsterdam
Abonneren op