← Terug naar overzicht

Duurzamer leven in 2019? Dat kan jij!

duurzaam energie overstappen.nl

Het lijkt wel alsof het langzaam tot iedereen begint door te dringen dat we met z'n allen wat beter voor onze aarde moeten zorgen, want we hebben er maar één. We nemen met z'n allen wat vaker de fiets, eten een dagje of twee in de week minder vlees, scheiden ons plastic steeds vaker en zijn massaal moestuintjes aan het aanleggen. Voor studenten is het toch wat lastiger om duurzamer te leven, het kost nou eenmaal wat meer geld en we leven al met een studentenbudget. Toch kan het!

Alle beetjes helpen

Een duurzame leefstijl gaat erom dat we met z'n allen de aarde niet zo uitputten. Nu hoef je niet direct 100% eigen verbouwde groenten te gaan eten of nooit meer nieuwe kleding te kopen, maar kijk naar de kleine dingen die jij wel kunt doen. Koop buitenbeentjes in de supermarkt, ga eens wat vaker langs die vintage winkel want die missende knoop heb je er zo weer op. Ook als je gaat verhuizen kun je ontzettend leuke dingen shoppen bij de tweedehands winkel. Schuur dat tafelblad op, geef de poten een lekker kleurtje met verf (op waterbasis uiteraard, want terpetine is een no go) en je hebt zojuist een meubelstuk een nieuw leven gegeven! Zo kun je je nieuwe huis vullen met de leukste nieuwe-oude spullen!

Energie besparen

Als je dan toch zo lekker bezig bent in je nieuwe huis, dan loont het misschien ook om te kijken of je wel bij de juiste energieleverancier zit. Betaal je niet veel te veel? Je kunt bij Overstappen.nl je nieuwe adres invullen en zoeken naar de goedkoopste energieleverancier. Misschien kun je wel veel geld besparen op jaarbasis. Het kan namelijk wel oplopen tot 450 euro per jaar. Wil je écht duurzamer leven, dan kun je ook kiezen voor duurzame energie. Dan ben je wel wat meer geld kwijt, maar dat is op jaarbasis nog geen 30 euro. Je helpt dan de aarde een beetje extra voor zo'n 2,50 per maand meer, dat moet kunnen toch?! Dat dacht ik ook!

Overstappen

Ik ben onlangs via Overstappen.nl overgestapt naar een andere energieleverancier en ik vond het heel netjes geregeld. Ik hoefde alleen door te geven naar welke energieleverancier ik wilde overstappen en per wanneer. Zij regelden alles met mijn oude energieleverancier. Ook ik heb gekozen voor duurzame energie. Ik heb sindskort dubbel glas in m'n appartement, omdat ik sowieso zou gaan besparen op m'n stookkosten zou die €2,50 per maand niet zoveel uitmaken meer. Als iedereen op deze manier een iets duurzamer leven gaat opbouwen met duurzame energie helpen we met z'n allen heel veel beetjes meer dan alleen jij en ik. Ik heb zelfs m'n ouders zover gekregen om over te stappen naar een goedkopere én duurzame energieleverancier. Dat is weer een beetje meer! 

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

dekbedden
acer chromebook
Abonneren op