← Terug naar overzicht

Zin in zoet? De lekkerste taartjes in Den Haag

Het leuke van de herfst vind ik dat, ook al wordt het buiten steeds guurder, het binnen steeds gezelliger wordt. In de herfst ben ik dan ook vaak te vinden in gezellige cafeetjes, om te werken of voor een kop thee of koffie met vriendinnen. Als echte zoetekauw hoort daar vaak ook een lekker taartje bij en ik heb hier mijn favoriete plekjes in Den Haag verzameld voor je al sugar cravings!

Dudok Patisserie

Eén van mijn favorieten: Dudok Patisserie! Met twee vestigingen in Den Haag is er altijd plek om neer te ploffen voor een heerlijk taartje. Dudok Patisserie is ontstaan in Dudok Rotterdam, en is nu in een heleboel andere steden te vinden, waaronder dus Den Haag. Dudok is natuurlijk beroemd om hun heerlijke appeltaart, maar je kunt er ook terecht voor brownies, worteltaart, cheesecake, en mijn persoonlijke favoriet: red-velvet. Bonuspunten: alle taarten worden gebakken met alleen maar natuurlijke ingrediënten!

BLOEM

Een uniek plekje in Den Haag: BLOEM, vlakbij het Plein. Zelf noemen ze het hun “huiskamer met alles erop er eraan”. Naast heerlijke taartjes, sandwiches en Italiaanse koffie, staat BLOEM bekend om hun uitgebreide high tea, geserveerd op servies uit grootmoeders tijd. En mochten je ogen nou net iets groter zijn dan je maag, dan kun je alles wat je niet op krijgt gewoon lekker mee naar huis nemen.

Anne & Max

Nog zo’n leuk plekje in Den Haag is Anne&Max. Ook zij staan bekend om hun high tea’s, maar je kan natuurlijk ook alle heerlijke taartjes gewoon los bestellen. Anne&Max zit op maar liefst drie plekken in Den Haag. En in deze hippe tent kun je ook nog eens heerlijk werken: er is gratis wi-fi en een fijne sfeer. En dan wel een stukje taart als beloning!

Juni Café

Een klein beetje verstopt zit deze verborgen parel: in het Nutshuis, een monumentaal voormalig bankgebouw, zit Juni Café. “Een prachtige, groene oase in een verborgen stadstuin in het hart van Den Haag” noemen ze het. En zeg nou zelf, dat klinkt je toch heerlijk in de oren? Geen fijnere plek om te genieten van een heerlijk taartje of high tea!

Pim Coffee

Weer heel wat anders is Pim Coffee: een soort vintage huiskamer waar je heerlijk kunt zitten. Elke dag hebben ze hier verschillende huisgemaakte taarten, brownies en muffins. Bijzonder aan Pim is dat je sommige vintage woonaccessoires ook gewoon kan kopen! Ook lekker: in plaats van koffie of thee met je taartje, hebben ze hier een heleboel verse, gezonde sappen. Kun je je net iets minder schuldig voelen over dat tweede stukje taart!

Bittersweetz

Tot slot een topper voor de veganistische zoetekauwen: bij Bittersweetz in de Oude Molstraat zijn alle taartjes gluten-, lactose- en geraffineerde suikervrij én ook nog eens vegan. Met appeltaart, chocoladetaart met frambozen, citroen limoen taart en worteltaart genoeg keus (en dan heb ik nog niet een alles op de kaart genoemd!). Leuk om een keer uit te proberen dus!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op