← Terug naar overzicht

Feestje: Het is Internationale Dag van de Chocolade!

Chocola Den Haag Studentenstad

Stop met wat je aan het doen bent, want vandaag is een héél belangrijke dag. Het is de Internationale Dag van de Chocolade! Is het ietwat overdreven dat chocola haar eigen dag krijgt? Jazeker. Vinden we het erg? Nee! Dus verzamel je favoriete mensen en sleur ze mee door heel Den Haag voor een heuse chocoladetocht.

1. Hop & Stork 

In De Passage, één van de top 100 UNESCO-monumenten van Nederland, bevindt zich Hop & Stork. Iedere keer als ik er langs loop krijg ik er weer trek van, want bij Hop & Stork weten ze precies hoe ze je moeten verleiden: door prachtige stukken chocolade in de etalage toon te stellen. Je kunt hier je chocolade halen voor thuis, maar je kunt ook plaats nemen binnen en genieten van een kopje koffie met een stukje hemelse chocolade, of wat dacht je van een high tea met chocolade? Het kan allemaal!

2. Meneer Chocola

Een dagje Scheveningen op de planning? Dan moet je zeker langs Meneer Chocola! Voor ontbijt en lunch met zelfgemaakt brood kun je hier terecht, maar natuurlijk ga je hierheen voor de chocolade! Je voelt je direct thuis bij binnenkomst door de ongedwongen after-surf sfeer. Geniet van bekende smaken, maar laat je verrassen door de bijzondere dingen die ieder seizoen op de kaart verschijnen. 

3. Bolena Chocolate Café

Koffie liefhebber en chocolade verslinder? Bij Bolena Chocolate Café kan jij je geluk niet op! De Argentijnse Lucia Goldfarb en haar man Hernán Schvartzman kwamen twaalf jaar geleden naar Nederland om te studeren. Daarnaast hield Lucia zich druk bezig met koken én chocolade. Thuis maakte ze haar eigen bonbons, die ze al gauw verkocht op marktjes. Het was zo'n groot succes dat ze samen een koffie- en chocolade café hebben geopend op de Boekhorstlaan. Zin in mojito bonbon, of eentje met gepofte quinoa en kaneel? Je vindt deze en andere bijzondere smaakexplosies bij Bolena Chocolate Café!

4. Bonbon Atelier Westerbeek

Sinds 1910 vind je Bonbon Atelier Westerbeek al in het Statenkwartier. Door kenners worden de bonbons die hier vandaan komen genoemd als de allerbeste bonbons van ons land. Bij binnenkomst komt de geur van chocolade je al tegemoet waardoor je direct trek krijgt. In het atelier kun je zien hoe eigenaar Nico Fernandes met de hand meer dan 30 unieke bonbons maakt. Vervolgens kun je plaats nemen en een (of twee, drie, vier) bonbons proeven waarvan je net hebt gezien hoe die worden gemaakt. Dit maakt de hele beleving een stuk specialer!

4. Froetz 

Bonbons zijn kleine blokjes geluk, maar je kunt natuurlijk ook een stapje verder gaan en heuse designer bonbons maken. Dat doen ze bij Froetz en dat moet je zeker eens met eigen ogen bekijken! Pastis, Marokkaanse munt, koffie, all white, framboos wodka, gezouten caramel, amarena kers, whisky, fragola di bosco, pistache en spekkoek! Loopt het water je al in de mond? Dan zou ik zeker gauw je fiets pakken en richting BINK 36 gaan, want daar verkopen ze deze heerlijke designer bonbons! 

Ken jij nog andere onontdekte plekjes in Den Haag waar ze heerlijke chocolade verkopen? Laat het weten dan voegen we die locatie toe!

Liefs, Rebecca

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op