← Terug naar overzicht

Dag van het Bier: hier drink je echte Haagse biertjes

Haags Bier Den Haag Studentenstad

Een prachtige dag vandaag, want op deze speciale vrijdag 3 augustus is het namelijk de Internationale Dag van het Bier. Als een echte studentenstad kunnen we dit natuurlijk niet voobij laten gaan. Daarom vertellen we je vandaag waar je échte Haagse biertjes kunt drinken. 

De Haagsche Broeders Bier

De Haagsche Broeders zijn ambachtelijke kwaliteitsbieren die worden gebrouwen in het klooster van de Broeders van Sint Jan, midden in het centrum van Den Haag. Pater Thomas: "Smaak en kwaliteit zijn belangrijk. Winst maken niet. Het klooster en het werk van de broeders creëren een moment van rust en bezinning in deze drukke tijden. Ons bier richt zich daar ook op: even stilstaan bij het moment en genieten van de aandacht en liefde die er in dit bier is gestopt." Het bier is te koop bij de winkel aan de Oude Molstraat 35 in de binnenstad. Let wel: de winkel is alleen open op zaterdag tussen 13.00 en 16.30 uur. 

Eiber Bier

Eiber Bier, wie kent het niet? Maar wist je ook dat 'eiber' een ander woord is voor een ooievaar? Eiber bier staat bekend om smaakvolle bieren, maar zonder al te extreme smaakexplosies. Af en toe wordt er geëxperimenteerd met lokale ingrediënten en verrassende combinaties. Zo was er Koffie Dick, die in samenwerking met koffiebranderij Roast Factory is gebrouwen. En is er vanaf afgelopen juni een zomerbier te koop: Kombi, en is gemaakt met ingrediënten van Urban Farmers. Heb je het nog nooit op? No worries, Eiber is te koop en te bestellen op meer dan 40 plekken in Den Haag!

De Haagsche Prael

Sinds 24 maart 2018 zit op het Esperantoplein in Den Haag de bierbrouwerij De Haagsche Prael, een levendige en sociale plek middenin het Energiekwartier. Vanaf september 2018 wordt het bier gebrouwen met Haags water, waardoor het met recht Haags bier genoemd kan worden. Het bier wordt gebrouwen met behulp van mensen die om de een of andere manier buiten de samenleving zijn gevallen. Het bier met Haagsch water is nog niet te koop, maar je kunt natuurlijk wel gewoon terecht in de bierbrouwerij!

KOMPAAN

KOMPAAN is een bekend biertje, want het is gewoon te koop bij de supermarkt. Maar wist je dat het echt Haags bier is? Vrienden Jasper en Jeroen beginnen in 2012 officieel hun bedrijf KOMPAAN, de eerste biertjes waren gauw uitverkocht. En sindsdien gaat het goed met KOMPAAN, héél goed... Ze zijn al meerdere keren verhuisd, omdat ze zo hard groeiden en inmiddels is er een eigen bar en kun je dus overal in het land KOMPAAN bier kopen! De bieren kun je vinden in de supermarkt, te bestellen op heel veel locaties en natuurlijk kun je terecht in de Beer Bar

Nu heb je niet echt een reden nodig om met je vrienden en vriendinnen een biertje te gaan drinken, maar laat Internationale Dag van het Bier wél een goede reden zijn om een Haagse proeverij te doen dit weekend.

Liefs, Rebecca

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Koningsnacht Den Haag
Abonneren op